LOVCI LEBIEK zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov!
13 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Policajti z oddelenia cieľového pátrania NCODK Prezídia Policajného zboru, známi ako Lovci lebiek, v spolupráci s rakúskymi policajtami zadržali hľadaného Antona Hudeca z Nitry. Jedného z najhľadanejších Slovákov sa podarilo zadržať v rakúskom meste Graz, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Oddelenie cieľového pátrania na prípade intenzívne pracovalo od roku 2017. Situáciu sťažovalo, že hľadaná osoba postupovala na úteku veľmi sofistikovane, pohybovala sa po viacerých miestach Európy, pričom používala rôzne alias a falošné doklady, skonštatovala Bárdyová. Hudec v minulosti aktívne pôsobil v rámci organizovanej skupiny páchaním najmä násilnej trestnej činnosti predovšetkým v Nitrianskom kraji.

Krajský súd v Nitre 12. októbra 2012 uznal Hudeca za vinného pre pokračovací obzvlášť závažný zločin vydieračského únosu, za čo mu nariadil trest odňatia slobody na 12 rokov nepodmienečne. Hľadaný do výkonu trestu odňatia slobody nenastúpil a dal sa na útek. Až doposiaľ sa úmyselne vyhýbal nástupu do výkonu trestu.

Okresný súd v Nitre na hľadaného vydal 20. decembra 2012 Európsky a Medzinárodný zatýkací rozkaz. Lovci lebiek odvtedy po hľadanej osobe pátrali. Vďaka medzinárodnej spolupráci v rámci projektu ENFAST intenzívne spolupracovali s partnerskou jednotkou z Bundeskriminalamt - FAST Rakúsko, ktorá hľadaného v rakúskom meste Graz zadržala v týchto dňoch. "V súčasnosti bude prebiehať extradičné konanie, ktorého účelom je vydanie zadržanej osoby na Slovensko," potvrdila Bárdyová.

OTRASNÝ ÚTOK na rodičov s dieťaťom! Polícia neprišla ani po 45 minútach!
Útok na rodinu s malým dieťaťom! Po tom, čo rodičia upozornili cudzích mužov, že sa nachádzajú na ich súkromnom pozemku, dvojica agresorov vytiahla kaser a slzný sprej nastriekala do očí aj ich 5-ročnému synovi, informuje portál zoznam.sk. Takto... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik