KDH to s interupciami nevzdávajú!
13 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Späť do stredoveku! Kresťanskí demokrati odmietajú návrh na zavedenie chemickej interrupcie na Slovensku. Pripravuje ho podľa nich rezort zdravotníctva. Ten reaguje, že rozhodnutie je na novej vláde. Vyplýva to z vyjadrení KDH a Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

"Rozhodnutie o zavedení takzvanej potratovej tabletky alebo o zachovaní súčasného status quo bude na novej politickej reprezentácii," uviedli pre TASR z komunikačného oddelenia rezortu.

Na Slovensku sa treba podľa KDH zaoberať tým, ako zvrátiť klesajúcu pôrodnosť. Nesúhlasí s tým, aby sa riešilo uľahčenie prístupu k ukončeniu života nenarodených detí. "Každej žene musíme zabezpečiť čo najlepšie podmienky na dôstojný život tak, aby o umelom potrate nemusela ani uvažovať," skonštatoval podpredseda hnutia Marián Čaučík.

KDH: Pre ženy radšej nôž, ako tabletka! 

Kresťanskí demokrati nesúhlasia s tvrdeniami, že medikamentózna forma potratu je zdravšia a bezpečnejšia. "Potratová tabletka neznižuje výrazným spôsobom riziká a komplikácie pri umelom ukončení tehotenstva. Riziko silného krvácania, pokračujúceho tehotenstva alebo pozostatkov plodu v maternici je dokonca vyššie ako pri klasickom chirurgickom ukončení tehotenstva," dodal Peter Stachura z KDH.

Možnosti chemickej interrupcie na Slovensku sa chcel venovať minister zdravotníctva Michal Palkovič, avizoval to v máji. Danú formu potratu vtedy označil za menej rizikovú metódu. Zdôraznil, že ide o medicínsku otázku, ktorej musí predchádzať široká odborná diskusia.

AKTUÁLNE Muž STRIEĽAL na manželku! Polícia zablokovala celú ulicu
Obrovská dráma sa stala v obci Hontianske Tesáre, kde vo štvrtok 12. októbra po hádke zaútočil 64-ročný Pavel na svoju manželku a vystrelil po nej. Žene sa podarilo z domu ujsť. Ľudia nemohli vychádzať von! Po čine totiž ulicu uzatvorili... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik