Charlie Kirk: IZRAEL NIE JE UKRAJINA! Rozdiely? Vojna na Ukrajine sa nedá vyhrať a Izrael je skutočná demokracia
13 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Vojna na Ukrajine je na rozdiel od izraelskej vojny proti Hamasu nekonečná. Ukrajina nikdy neporazí Rusko - bez ohľadu na to, koľko peňazí alebo koľko zbraní im dáme. Skonštatoval to zakladateľ Turnin Point USA Charlie Kirk, ktorý vysvetlil, že hlavný spojenec Ameriky na Blízkom východe „zdieľa kritické spravodajské informácie“ s USA a že boj židovského štátu má jasný, konečný a vyhrateľný cieľ, informuje americký portál Breitbart.

V stredajšom príspevku populárny konzervatívny aktivista a moderátor talkshow Charlie Kirk trval na tom, že „Izrael nie je Ukrajina“.

 
Markantné rozdiely

Na podporu svojho tvrdenia Kirk vymenoval niekoľko rozdielov medzi situáciami týkajúcimi sa jednotlivých krajín.

"Vojna na Ukrajine je nekonečná vojna," napísal. "Ukrajina nikdy neporazí Rusko - bez ohľadu na to, koľko peňazí alebo koľko zbraní im dáme. Neexistuje jasný plán na víťazstvo v tejto vojne," dodal.

Kirk, ktorý označil Ukrajinu za „hlboko skorumpovanú“, argumentoval, „nemáme potuchy, kam tie peniaze idú a kto ich vysáva“.

Okrem toho argumentoval: "Vojnové ciele Ukrajiny zahŕňajú obsadenie regiónov ako Krym, regiónov, ktoré sú etnicky ruské, hovoria po rusky a chcú byť súčasťou Ruska."

Na rozdiel od toho, ako uviedol, izraelská vojna proti Hamasu nie je „nekonečnou vojnou“. "Cieľ je jasný: zničiť Hamas a dosadiť v Gaze vládu, ktorá nepovažuje genocídu za základný princíp," napísal.

POSLEDNÝ ZHASNE: Nikoho už nezaujíma, čo si Európa myslí!
Globálny vplyv EÚ je na dne! Vojna medzi Izraelom a Hamasom odhalila irelevantnosť EÚ! Ako sa globálne krízy zintenzívňujú, geopoliticky "významný" kontinent sa totiž pozerá z postrannej čiary, píše POLITICO. Európa už aspoň nemusí znášať ten... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Izrael, narozdiel od UA, je skutočnou demokraciou

Kirk tiež trval na tom, že existuje „tisíc ďalších dôvodov, prečo sú tieto dva odlišné“, vrátane toho, že Izrael je hlavným spojencom Ameriky na Blízkom východe a „rodiskom judaizmu a kresťanstva“

Izrael „chráni Svätú zem“, je „skutočnou demokraciou“ a „zdieľa kritické informácie s USA,“ poznamenal.

Charlie Kirk, foto: Getty Images

Kirk objasnil, že neobhajuje priamu americkú účasť v konflikte, a dospel k záveru, že „zo strategického hľadiska je toto jasné: Izrael môže vyhrať“.

Kirk reaguje ne to, že palestínska militantná skupina Hamas v sobotu spustila bezprecedentný teroristický útok na Izrael, ktorý zahŕňal vypálenie tisícok rakiet na Izrael a infiltráciu izraelského územia po zemi, vo vzduchu a po mori. 

Útoky v Izraeli si doteraz údajne vyžiadali viac ako 1500 mŕtvych, viac ako 100 unesených a viac ako 3000 zranených.

Hamas a Izrael VO VOJNE: Čo vieme na siedmy deň
Počet obetí v Gaze presahuje 1 500, z toho tretinu tvoria deti! Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch tvrdí, že Izrael použil biely fosfor v prístave v meste Gaza a na libanonskom vidieku, píše Guardian. Izraelská armáda vyzvala... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik