Žart na účet Stankeho: Žiaľ, išlo len o výtvor umelej inteligencie
12 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Stačí fotka, krátky záznam hlasu vybranej osoby a umelá inteligencia na počkanie vytvorí falošné video s daným človekom, ktorý v ňom povie všetko, čo zadáte.

Vedci už dávno varovali pred schopnosťami umelej inteligencie. Ako sa zdá, zatiaľ hrá len v prospech vtipálkov na internete, ktorí sa tentoraz poriadne zabavili na známom umelcovi. Niekto si totiž  urobil srandu na účet slovenského herca Richarda Stankeho. Video sa objavilo na TikToku, pričom prevzaté bolo pravdepodobne z inej sociálnej siete, z Telegramu.

@calabeatz #slovenskytiktok #slovensko🇸🇰 #slovensko #volby2023 #stanke #tank #ps #progresivneslovensko #fico #smer #sns #hlas ♬ original sound - calabeatz

„Ahojte priatelia, prihováram sa vám naposledy zo Schwechatu a dnes opúšťam túto krajinu. Mám dosť toho, ako tu zaostalí ľudia nevedia oceniť moju inteligenciu. Áno, som homosexuál s IQ 73, ale to je len moje prirodzené ja,“začína video dlhé zhruba minútu a pol, ktoré sa tvári, že v ňom reálne vystupuje Richard Stanke so svojím monológom.

„Ja mám proste všetky tie vlastnosti, ktoré by mal mať superhrdina. Napríklad, keď vyjdem von na slnko, svietim ako semafor,“ vyberáme ďalšiu časť z videa, pričom niektoré nie sú absolútne vhodné na zverejnenie.

„Takže ak sa stratíte na ceste, stačí sledovať moje vlasy a bezpečne sa vrátite domov. Takže ďakujem vám všetkým, okrem tých 700-tisíc úbožiakov, čo volili Fica. Táto ľudská spodina už o mne nikdy…“ končí video.

Malá ukážka diskusie pod videom:

Mnohí však, možno len pri povrchnom pozretí videa, resp. vypočutí si hlasu, možno naleteli, ale väčšina diskutujúcich aj tak Stankemu zažela príjemnú cestu

„Šťastnú cestu! A už sa nikdy nevracaj.“„Už nekecaj a ťahaj.“„Zapredanec hnusný.“„Konečne že si zmizol.“„Konečne pán inteligent len sa prosím už nikdy nevracaj.“„Veru on je riadne zaostalý.“„Najprv som si hovoril, že si robí srandu. Potom som pochopil, že to myslí vážne. Takým by mali dávať zadarmo letenky, avšak jednosmerné.“