Ševčík: OTVORÍM VYŠETROVANIE SMRTI GENERÁLA LUČANSKÉHO! Mám informácie, ktoré držím v režime utajenia!
13 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Do Národnej rady SR sa dostal aj policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík, dlhoročný spolupracovník zosnulého Milana Lučanského. A práve jeho tragická smrť je opradená množstvom otázok nie len laickej verejnosti. V relácii Teraz takto Ševčík potvrdil, že túto vec bude nutné dovyšetriť. To sa však dá len s dôveryhodným vyšetrovateľom.

Ševčík vôbe nie je prekvapený výhrou Smeru aj medzi policajtmi - tí vidia, že práve za čias vlád Smeru mali záruku sociálnych istôt. Ševčík hovorí aj o tom, že situáciu zhoršilo riadenie PZ Štefanom Hamranom. Preto bude nutné v regiónoch nájsť nových vyšetrovateľov, ktorí budú môcť nahradiť aktuálnych. Ševčík však hovorí aj o tom, že bude nutné sa vrátiť aj k prípadu smrti Milana Lučanského, ktorý musí dostať do rúk nezainteresovaný, teda dôveryhodný vyšetrovateľ.

Policajti volili Smer

Ševčík tým nie je prekvapený. Hoci je už vo výslužbe, stále je v kontakte s kolegami, ktorí na polícii pracujú, komunikuje ako s radovými policajtami, tak s funkcionármi na viacerých úrovniach. Ani Roman Mikulec (OĽaNO), ani Jaroslav Spišiak (PS) podľa neho nie sú zárukou sociálnych istôt policajtov, kým ľudia, ktorí riadili policajný zbor, či ministerstvo vnútra za Smer, im tou zárukou boli.

Generálov odkaz: Ďakujeme vám, dobabrali ste, čo sa dalo!
Policajný generál vo výslužbe a najnovšie aj poslanec NR SR, do ktorej sa prekrúžkoval vďaka viac, ako 25-tisíc voličom, sa dlhodobo venuje aj nelichotivej situácii v policajnom zbore. Aktuálne má na sociálnej sieti ťažké srdce na Romana Mikulca... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Policajti odchádzajú

Jednak kvôli sociálnym istotám, o ktoré za posledné roky prišli, ale podľa Ševčíka sa im nepáči ani dehonestácia ich práce. Každý sľuboval reformu polície, no prišlo vždy len k zhoršeniu ich pracovných podmienok.

Zdroj: minv.sk | Ivan Ševčík (vpravo) bol do hodnosti generála povýšený spolu s Milanom Lučanským a Ľubomírom Ábelom v r. 2015

„Korunu všetkému dal len policajný prezident Hamran, ktorý sa viac staral o politické kauzy, venoval sa svojej politickej činnosti cez rôzne médiá, kde prezentoval svoj politický názor a nevenoval sa činnosti polície,“konštatuje Ševčík. Za Hamranovho pôsobenia takmer neexistovala komunikácia medzi ním a krajskými riaditeľmi na týždennej báze, vďaka ktorej mal byť informovaný o problémoch v regiónoch.

Poručík Púchovský, máte krátku pamäť! Takto nadporučíkom NEBUDETE
Admin stránky Hoaxy a podvody - Polícia SR David Púchovský pokračuje vo svojom protiruskom ťažení v slovenskom virtuálnom priestore. Presviedča nás, že dôkazom našej slobody je možnosť písania na Facebooku. Nezabúda pripomenúť, že v Rusku túto... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Na inšpekcii to bude treba vyčistiť

Ševčík si myslí, že to, čo sa dialo za posledné tri roky aj na oddelení, ktoré má za úlohu odhaľovať možnú trestnú činnosť policajtov je nutné veľmi starostlivo prešetriť – je podľa neho nemysliteľné, aby tí, ktorí majú byť súčinní s vyšetrovateľkou, doslova bojovali proti nej tak, ako sa to stalo Diane Santusovej. Preto si Ševčík myslí, že „vyčistiť“ to bude nutné aj v tejto policajnej zložke – treba podľa neho prijať nových ľudí, ktorí budú vyšetrovania viesť objektívne a zákonne.

Generál vo výslužbe Ivan Ševčík, foto: TASR

Čo sa stalo v prípade Milana Lučanského

Ševčík hovorí o reálnych informáciách, ktoré držia v režime utajenia.

„Odovzdať to vyšetrovateľovi, ktorému nedôverujeme a ktorý je napojený na súčasnú vládu sme nechceli. Pokiaľ sa zmení politická garnitúra, nastúpi tam príčetné vedenie policajného zboru a ministerstva, keďže inšpekcia patrí pod ministerstvo, tak dodáme ďalšie dôkazy, aby sa to vyšetrovanie pohlo nejakým ďalším smerom a aby sa táto vec náležite objasnila,“prisľúbil Ivan Ševčík.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!