Rada právničky Laššákovej: Nebuď ako Čaputová! (VIDEO)
13 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Andrej Kiska odsúdený! Na čele štátu sme mali zločinca! To je hanba, bývalý prezident je odsúdený! – to je len pár z bombastických konštatovaní, ktorými v stredu (11. októbra) vybuchli sociálne siete. Právnička Judita Laššáková však upozorňuje – vážení, netešme sa predčasne.

Právnička nás pobáda ctiť si materiálny právny štát. Rozsudok, ktorý súd v stredu vyniesol, totiž ešte nenadobudol právoplatnosť. Kým sa tak stane, ešte príde odvolanie sa, ktoré avizoval už Kiskov advokát Peter Kubina. Podľa bývalého sudcu a aktuálneho europoslanca Miroslava Radačovského Andreja Kisku najviac mrzí finančná pokuta.

Ctíme si prezumpciu neviny

Právnička Laššáková hovorí, že ak si niekto ctí materiálny právny štát a prezumpciu neviny, mal by vedieť, že Andrej Kiska zatiaľ nie je odsúdený právoplatne.

A. Kiska je vinný, spoznal svoj trest! Blaha reaguje
Za daňový podvod dostal A. Kiska dvojročný trest s podmienkou na tri roky. Bývalého slovenského prezidenta Andreja Kisku Okresný súd Poprad v stredu uznal za vinného v daňovej kauze. Sudkyňa mu uložila trest odňatia slobody na dva roky s... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

„To znamená, že napriek palcovým titulkom o jeho odsúdení, on je ešte stále považovaný za nevinného. Za vinného ho môžeme označiť, až keď tento rozsudok nadobudne právoplatnosť,“nabáda k zdržanlivosti právnička. Tá je presvedčená, že právnik Kubina, ktorý v minulosti robil aj prezidentkinho poradcu, sa odvolá.

Právnička Judita Laššáková, Zdroj: Facebook J. Laššákovej

Zatiaľ je nevinný

„Čiže – nevytešujeme sa, pretože jednak je to hanba pre Slovenskú republiku, že sme mali prezidenta, ktorý robil daňové podvody a druhá vec, Andrej Kiska je ešte stále nevinný,“upozorňuje Laššáková s tým, že ak nechceme klesnúť na úroveň Zuzany Čaputovej, ktorá povedala, že ak je niekto trestne stíhaný, obvinený, alebo obžalovaný, čo je stále ešte nevinný, tak nebudeme rozprávať o tom, že je zločinec.

Laššáková tak reaguje na Čaputovej vyjadrenie v nedeľnej relácii Na telo. Tu prezidentka naznačila aj to, či by sa postavila proti predloženým nomináciám na ministerské posty. Zdôraznila, že prezident môže nomináciu odmietnuť vtedy, ak existujú závažné dôvody, týkajúce sa konkrétnej osoby. Ako príklad spomenula, že takou prekážkou môže byť obvinenie v prípade človeka, nominovaného na post ministra vnútra. 

„Ešte stále nie je. Na rozdiel od Daniela Lipšica, ešte stále to nie je právoplatné,“ upozorňuje Laššáková a duplikuje potrebu ctiť si právny štát.

Kubina odvolanie potvrdil

„Sme presvedčení, že tento skutok nie je trestným činom a budeme sa snažiť o tomto názore presvedčiť aj odvolací súd. Ak toto rozhodnutie nadobudne právoplatnosť, stane sa precedensom, pretože len čo daňový úrad vytkne daňovníkovi, že nesprávne uplatnil odpočet DPH, podal nesprávne daňové priznanie, tak v takom prípade každý takýto podnikateľ by mal byť trestne stíhaný," skonštatoval Kubina s tým, že sú rozhodnutí odvolať sa v celom rozsahu.

Miroslav Radačovský má na súčasnú situáciu v Afganistane jasný názor. Zdroj: TASR

Čo najviac mrzí Kisku

„Podľa môjho názoru, Kisku najviac mrzí ten peňažný trest vo výške 15 tis. Eur. A čo na to jeho podporovatelia a spolupracovníci zo strany Za ľudí. Tí sa radšej schovali k svojim liberálom, Demokratom, PS a SaS, ale už bez Kisku,“reaguje na zatiaľ neprávoplatný rozsudok europoslanec a bývalý sudca Miroslav Radačovský. 

Bývalý prezident Andrej Kiska sa vyjadril k rozhodnutiu súdu, ktorý ho uznal vinným
Bývalého prezidenta Andreja Kisku prekvapilo rozhodnutie Okresného súdu Poprad, ktorý ho spolu s konateľom firmy KTAG Eduardom K. uznal za vinných z trestného činu pokračovacieho daňového podvodu. Uviedol to v reakcii na rozsudok, v ktorom mu... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik