Politici reagujú na Kiskov rozsudok: JE NA RADE ČAPUTOVÁ? (VIDEO)
12 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Bývalého slovenského prezidenta Andreja Kisku Okresný súd v Poprade v stredu uznal za vinného v daňovej kauze. Za daňový podvod dostal dvojročný trest s podmienkou na tri roky, peňažný trest 15 tisíc eur a zákaz vykonávať funkciu konateľa či štatutára obchodnej spoločnosti.  Táto informácia vyvolala na sociálnych sieťach búrlivú reakciu.

Blaha: Bude ďalšou Čaputová?

"Súd dal Ficovi za pravdu a odsúdil exprezidenta Kisku za daňové podvody. Hovorili sme to celý čas - Kiska je daňový podvodník. Mali sme pravdu. Vo všetkom," pripomenul podpredseda Smeru Ľuboš Blaha obvinenia, za ktoré Lipšic obžaloval Roberta Fica a Roberta Kaliňáka za vytvorenie zločineckej skupiny.

"Ešte je veľkou otázkou, ako dopadne prezidentka Čaputová. Aj o tej sme všeličo tvrdili. Napríklad, že zasahovala do živého spisu. A bolo toho ďaleko viac. Tak, ako v prípade Kisku, nezávislé súdy jedného dňa rozhodnú - božie mlyny melú pomaly, ale isto," uzavrel Blaha. 

Harabin: Ukázalo sa, že Kiskove daňové zločiny nie sú vykonštruovanou kauzou mafie

Bývalý podpredseda vlády a exšéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin uviedol, že v júli sa zúčastnil pojednávania s Kiskom v Poprade a po jeho skončení konštatoval, že prípad je „skutkovo a právne nesporný“.

“Naopak Kiskov advokát Kubina a zrejme v budúcnosti aj obvinenej Čaputovej, sa zmohol len na mediálnu obhajobu, podľa ktorej bol Kiska obeťou vykonštruovaného obvinenia mafie v zostave Fico, Kaliňák a Gašpar. Súčasťou mediálnej hry bolo vtedy i podanie obžaloby Lipšicom voči Ficovi a Kaliňákovi za vytvorenie zločineckej skupiny, ktorá mala informovať o Kiskovej daňovej kriminalite. Teraz sa ukázalo, že Kiskove daňové zločiny nie sú vykonštruovanou kauzou mafie, ale realitou,“ hovorí Harabin.

Zdroj: TASR | Štefan Harabin

Harabin dodáva, že Kiska s Kubinom v rámci obhajoby predviedli unikátnu pozoruhodnosť a v snahe vyviniť sa zo skutku krátenia dane, priznali iný skutok, a to že na prezidentskú kampaň použil Kiska viac peňazí ako povoľuje zákon.

Pôjde Andrej Kiska do väzenia? Prokurátor na tom trvá!
Prokurátor prešovskej prokuratúry trvá na vine exprezidenta Andreja Kisku z daňového podvodu. V záverečnej reči samosudkyni Okresného súdu Poprad navrhol, aby ho spolu s ďalším obžalovaným uznala vinným z pokračovacieho zločinu daňového podvodu a... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Gašpar

Policajný exprezident Tibor Gašpar (Smer-SSD) na sociálnej sieti uviedol, že daňový podvodník Kiska bol odsúdený prvostupňovým súdom zo spáchania daňového podvodu. “Za to, že sme o tom v minulosti informovali, ma Čurillovci trestne stíhali,“ pripomína.

„No a pre úplnosť. Podržtaška Lipšica – Kubina, ktorý zastupuje Čurillovcov, Kisku aj Slobodníka, bránil Kisku na súde práve výsluchmi Slobodníka, ktoré ho naučili Čurillovci…,“ dodal.

Zároveň Gašpar upozornil, že Čurillovci sa na Úrade inšpekčnej služby práve snažia nezákonne zničiť dôkazy proti sebe. "Juhás, Svitok a Ďurka tak konajú v panike po tom, čo sa dozvedeli, že už nebudú mať krytie od progresívcov."

Viac vo videu:

Uhrík

Šéf hnutia Republika a europoslanec Milan Uhrík dúfa, že budú vyšetrené aj ďalšie Kiskove kauzy: “Tak “dobrého anjela” Kisku spravodlivosť predsa len dobehla. Ešte sa pozrieť anjelikovi na krídelká a prešetriť ten prelietaný milión eur na súkromné účely… Padni komu padni!,“ okomentoval Uhrík.

Kolíková

Vyjadril sa aj exministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Tá nedávno prešla z Kiskovej strany Za ľudí do SaS. Na sociálnej sieti  uviedla, že ju nikto nepresvedčí, že Andrej Kiska nie je trestaný pre svoju neoblomnosť a preto, že sa dokázal postaviť Ficovým požiadavkám. “Ktoré išli hrubo proti záujmom Slovenska,“ myslí si Kolíková.

Exministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (SASKA). FOTO TASR - Jakub Kotian

Exprezidenta Andreja Kisku rozhodnutie Okresného súdu v Poprade prekvapilo. S rozhodnutím súdu nesúhlasí a odvolá sa. To, či sa odvolá aj prokurátor, zatiaľ nie je jasné.

Bývalý prezident Andrej Kiska sa vyjadril k rozhodnutiu súdu, ktorý ho uznal vinným
Bývalého prezidenta Andreja Kisku prekvapilo rozhodnutie Okresného súdu Poprad, ktorý ho spolu s konateľom firmy KTAG Eduardom K. uznal za vinných z trestného činu pokračovacieho daňového podvodu. Uviedol to v reakcii na rozsudok, v ktorom mu... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!