Hasiči pomáhajú v obciach po zemetrasení a vykonávajú monitoring
12 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Hasiči vykonávajú monitoring a pomáhajú ľuďom v obciach na východe Slovenska, ktoré zasiahlo v pondelok (9. 10.) zemetrasenie. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

@all by tasr

Ako povedala, v stredu (11. 10.) hasiči zasahovali v okrese Humenné, a to v obciach Jankovce, Nižná Sitnica, Turcovce a Košarovce. "Ich činnosť spočívala v asanácii poškodených komínov. Nasadených bolo celkom 12 príslušníkov HaZZ z Hasičskej stanice Humenné a zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom so štyrmi kusmi hasičskej techniky," priblížila Knišová.
Vo štvrtok boli nasadení v okrese Humenné do obcí Nižná Sitnica, Jankovce, Rohožník, Košarovce, Lukačovce, Ohradzany, ako aj do mesta Humenné, kde budú vykonávať monitoring a prípadnú asanáciu komínov po zemetrasení.

"Dnes bolo nasadených 15 príslušníkov HaZZ z Hasičskej stanice Humenné a zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom so šiestimi kusmi hasičskej techniky," dodala Knišová.

Bude nová vláda aj naďalej podporovať Ukrajinu: Toto si myslí dosluhujúci minister Sklenár!
Minister obrany SR Martin Sklenár si myslí, že slovenská podpora Ukrajine bude v niektorých oblastiach pokračovať aj po nastúpení novej koaličnej vlády, ktorá práve vzniká. Sklenár to naznačil v stredu v rámci dvojdňového zasadnutia ministrov... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik