Gyimesi: JE SUIS Tomáš Taraba
12 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Miestne mimovládne organizácie a ľudia z kultúrnej komunity sa už rozčuľujú nad obsadením ministerstva kultúry, ktoré by mohol viesť Tomáš Taraba zo SNS. Dokonca sa našli nejakí iniciatívni ľudia, ktorí zrejme nemajú čo robiť a spísali  petíciu: "Protest proti vymenovaniu poslanca NR SR Tomáša Tarabu za ministra kultúry." Zrejme si nevšimli, že nová vláda ešte nie je vymenovaná.

Pod petíciu sa podpísali všetci s liberálnej kaviarničky. Tomáš Taraba (SNS) sa všetkým hoaxerom v panike vysmial a poslal im jasný odkaz: "Všetkým umelcom Progresívneho Slovenska, ktorí sú roky nacicnutí na štátne financie a realizujú svojú kaviarenskú kultúru na úkor rozvoja ľudovej a národnej kultúry odkazujem, že informácia, že mám byť ministrom kultúry je ich čistý hoax," uviedol na sociálnej sieti Tomáš Taraba. "Som rád, že táto skupinka ľudí, ktorá za vrchol svojej kultúrnej tvorby považuje natáčanie volebných spotov pre PS, je tak vystrašená, že by som práve ja mal byť ministrom kultúry. Asi by som to mal teda zvážiť," dodal Taraba.

K situácii sa trefne vyjadril aj György Gyimesi (Aliancia)

Tvrdí, že spor ohľadom (ne)nominácie Tomáša Tarabu na post ministra kultúry v plnej nahote odhalil krutú pravdu o stave progresívcov na Slovensku. …a ten pohľad nie je príliš vábny.

"Mediálny lynč, výzvy na protesty, petície, ale hlavne vulgarizmy toho najhrubšieho zrna z úst akože kultúrnej elity národa vypovedajú o všeličom, len nie o tej nimi toľko propagovanej slušnosti. Zároveň odhalili jej úzku previazanosť na “štátotvornú stranu” (strana s jedinými správnymi myšlienkami, ktorá nám nariadi ako a s kým máme žiť) Progresívne Slovensko," napísal na sociálnej sieti a podotkol, že sú to práve tí, ktorí po voľbách už mali byť odcestovaní.

"Nedajte sa oklamať, umelkyne a umelci z PS sa neobávajú o stav kultúry na Slovensku, obávajú sa o svoje príjmy za ničnerobenie (teda za politickú činnosť pre stranu). Znovu len ukazujú ako veľmi vedia byť agresívni, pokiaľ ide o presadzovanie ich absolútne menšinového názoru a vkusu. Zvykli si, že ministerstvo kultúry riadia z pozadia cez nastrčené figúry a tento ich biznismodel a vplyv padá. A padne aj v RTVS aj v dúhovom rádiu Patria. Budú si musieť zvykať, je po voľbách." Varuje Gyimesi a vyzval verejnosť k podopore Tomáša Tarabu.  "Nie, Tomáš Taraba nie je žiaden fašista ani extrémista, ani homofób. Jeho jedinou vinou v očiach progresívcov je to, že je kresťan a konzervatívec, ktorý sa nebojí plávať proti prúdu. …preto si zaslúži našu podporu!"

Na záver, si neodpustil správnu poznámku na margo večne uškriekaného "umelca": "PS: Nevidel niekto sTANKeho organizovať zbierku pre obete zemetrasenia na východnom Slovensku?"

V komentároch ľudia vyjadrili lútosť nad tým, že strana Aliancia sa do parlamentu nedostala. Skončila tesne pred hranicami parlamentu  s výsledkom 4,39% voličských hlasov. 

Liberálna kaviareň "dopišťala"! Tomáš Taraba sa smeje a odkazuje
Sociálne sieti zaplavilo predbežné zloženie vlády. "Liberálna kaviareň" sa doslova rozpišťala na všetky strany a táto ich akcia samozrejme vyvolala reakciu. Ide o reakciu Tomáša Tarabu, SNS, ktorý sa podľa uniknutého predbežného zloženia vlády má... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik