Čaputovej slová zazneli na Zámockej ulici. Davom sa šíril smútok
12 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Všetci ľudia sú si rovní v dôstojnosti a mali by si byť rovní aj v uznaní práv. Taktiež už nemožno nikdy nedopustiť, aby identita LGBTI ľudí stála niekoho život. Na sociálnej sieti to uviedla prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s výročím útoku na Zámockej ulici v Bratislave.

"Len choroba mi dnes zabránila prísť na spomienkové podujatia za Juraja a Matúša. Moje slová komunite LGBTI+ však na Zámockej ulici zazneli. Pred rokom, sa na tomto mieste stal teroristický čin, prvý, jediný a chcem veriť, že aj posledný v ponovembrovom Slovensku. Hrôza zo smrti Matúša a Juraja bola tak veľká, že zmysluplné slová sa hľadajú ťažko. Lebo tak veľa už bolo povedané a tak málo sa zmenilo k lepšiemu.

Tak veľa bolo vyplakané a tak málo to prispelo k vášmu pocitu bezpečia. Tak veľa bolo ublížené a tak málo to zastavilo nenávisť voči vám. Len preto, že niekto uviazne v strachu z neznámeho, že niekto súdi, hoci by mal predovšetkým milovať. Nebudem vám hovoriť falošné sľuby, ani slová upokojenia.

Chcem vám povedať niečo ako človek: vážim si vás, mám vás rada, každý máte svoju unikátnu hodnotu, máte môj rešpekt a moju podporu. Všetci ľudia sme si rovní v dôstojnosti, mali by sme si byť konečne rovní aj v uznaní našich práv. A už nikdy nedopustiť, aby vaša identita stála niekoho z vás život," povedala hlava štátu.

Politici reagujú na Kiskov rozsudok: JE NA RADE ČAPUTOVÁ? (VIDEO)
Bývalého slovenského prezidenta Andreja Kisku Okresný súd v Poprade v stredu uznal za vinného v daňovej kauze. Za daňový podvod dostal dvojročný trest s podmienkou na tri roky, peňažný trest 15 tisíc eur a zákaz vykonávať funkciu konateľa či... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!