Bude nová vláda aj naďalej podporovať Ukrajinu: Toto si myslí dosluhujúci minister Sklenár!
12 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Minister obrany SR Martin Sklenár si myslí, že slovenská podpora Ukrajine bude v niektorých oblastiach pokračovať aj po nastúpení novej koaličnej vlády, ktorá práve vzniká. Sklenár to naznačil v stredu v rámci dvojdňového zasadnutia ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli.

Na otázku TASR, či počas rokovaní ministrov, aj vzhľadom na výsledok parlamentných volieb a zostavovanie novej vlády nebola spochybnená kontinuita pomoci Slovenska pre Ukrajinu, Sklenár uviedol, že takéto otázky zatiaľ nedostal.

"Ak sú nejaké pochybnosti, myslím si, že je fér povedať, že podpora zo Slovenska bude v niektorých oblastiach určite pokračovať. Predovšetkým myslím na obrannú spoluprácu a obrannú podporu. To, čo je schopný priemysel na Slovensku vyprodukovať, to nespochybňuje nikto z politického spektra," opísal situáciu.

"Rusi majú záujem o vyčerpávajúcu vojnu, ktorá má trvať dlho. Blíži sa opäť zima, o to to bude pre Ukrajinu náročnejšie. Čím viac podpory vieme poskytnúť, tak o to jednoduchšie pre nás bude v budúcnosti udržiavať bezpečnosť a obranu na Slovensku," dodal.

Odídenec Soltész píše budúcemu predsedovi vlády
Komentátor Arpád Soltész, ktorý sa nikdy netajil svojim pohŕdavým názorom voči obyvateľom Slovenska, po parlamentných voľbách urobil vážne rozhodnutie– odišiel zo Slovenska. Lebo voľby vyhral Robert Fico a ten dokonca zostavuje vládu, čo bol aj... Čítať ďalej
12 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
 

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik