Umelkyňa od Demokratov Nvotová uletela: Nebudeme h.v.o
11 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Dorota Nvotová, umelkyňa zo strany Demokrati uletela na sociálnej sieti a oznámila, že: "...nebudeme h.vno.". Oceňuje ako inak Michala Šimečku z PS, ale kritizuje HLAS - SD, SaS a hnutia OĽaNO a priatelia. Bojí sa výsmechu, robí nábor a ťahá ľudí do neúspešných Demokratov. Nvotová chce aktívnych občanov, ktorí budujú.

"Poznáte ten typ ľudí, čo pri prvom prešľape druhých, zakričí: “Ja som ti to vravel!”" Začína svoj emotívny príspevok Dorota Nvotová.

"Takže to nepoviem... my sme vám to vraveli!!!)," pokračuje šalamúnsky. Lebo nepovie, ale vzápätí v zátvorke povie...

Nvotová oceňuje, že Michal Šimečka urobil všetko preto, aby nevznikla vláda so Smerom, a zároveň aby si PS zachovalo svoju tvár.

A hneď aj dodáva, že bolo podľa nej jasné, že Peter Pellegrini nedokáže poprieť svoje DNA, aj tak sa snažili mu dať ponuku, ktorú ak by mu záležalo na Slovensku, neodmietne. "Nerozumiem skôr tej predvolebnej všeobecnej naivite o charaktere Hlasu a možnej spolupráci. Áno, bolo to predmasírované statočne aj niektorými médiami, ale my sme to predsa vedeli. Vedeli sme, že Hlas je Smer 2," vysvetľuje Nvotová.

Kritizuje OĽaNO aj SaS

Nvotová nie je zmierená s SaS. S výzvami Sas-ky, ako píše, aby dali Hlasu všetky kľúčové rezorty, vrátane ministerstva vnútra.

"Bolo to viac než nedôstojné. Bolo to neférové voči PS a výsmešné. Výsmešné voči voličom oboch strán. Zároveň ma mrzí, že KDH si opäť zvolilo 19. storočie, namiesto aspoň trocha istejšej budúcnosti Slovenska," myslí sí.

Oľano sa podľa nej zase pozeralo len na seba. "Ich vydieračsko-úplatkárska porobí žiadavka na 500 eur za voľby by ich poslala do opozície aj keby Hlas nebol v hre. Tiež výsmech vlastným voličom. Alebo poznáte niekoho, kto si volí svojich zástupcov preto, aby boli naisto v opozícii?" pýta sa.

Nvotová robí nábor

Podľe umelkyne Nvotovej, je súčasť našej politickej kultúry výsmech, lebo “volič je hovno” a ide o hrozné slová, ktoré však podľa nej podčiarkli mnohí v týchto voľbách.

"Čakajú nás roky výsmechu. Výsmechu našim hodnotám, našim snom, našim plánom, ale aj našej minulosti a našej občianskej dôstojnosti," vyzýva Nvotová.

"Využime ten čas rozumne. Buďme voličmi, ktorým sa budú musieť zodpovedať, nie smiať do očí. Buďme členmi strán, ktorým veríme, nehanbime sa za to. Časy, kedy bolo opovrhnutia hodné byť straníkom, sú našťastie preč, a nevrátia sa, pokiaľ túto dobu ustojíme. Budujme spolu to, čo tu chceme mať. Zaujímajme sa o veci verejné, buďme aktívnymi občanmi, pýtajme sa, pochybujme, overujme a keď treba, protestujme. Ale už nikdy, nikdy nebuďme ľahostajní a neinformovaní," nabáda Nvotová k maje revolúcii.

V závere príspevku opisuje svoje rozhodnutie ísť k Demokratom: "Ja som sa rozhodla začiatkom júna, a moje rozhodnutie platí. Povedala som vtedy Edovi Hegerovi, že pôjdem ďalej bez ohľadu na volebný výsledok. Lebo robím veci z presvedčenia, nie za okamžitý zisk. Ak to cítite rovnako, poďte do toho s nami. Aby sme sa na obrázok nižšie pozerali naozaj už posledné volebné obdobie. Keď nás bude veľa a budeme za Slovensko tak netradične a nezvyčajne jednotní, nebudú sa nám môcť už vysmievať. Nebudeme viacej “hovno”. Budeme Demokrati," končí na sociálnej sieti svoj príspevok, ktorý je poznačený trpkou príchuťou z volebného výsledky.

Strana Demokrati mala veľké očakávania a realita bola 30. septembra taká, že nedosiahli vo voľbách ani 3 percentá.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik