Tí, ktorí ostali mimo parlamentu majú už plány. Až na Petru Krištúfkovú
12 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Poslanci, ktorí sa už do parlamentu nedostali, sa teraz musia vyrovnať s novou skutočnosťou. Mnohých parlamentná práca bavila, niektorí ju však aj flákali. Iste však prinášala do rodinného rozpočtu celkom slušné peniaze. Medzi bývalými poslancami sa nájdu aj takí, ktorí si chcú dať pauzu od politiky a venovať sa niečomu inému.

György Gyimesi (43), Aliancia 

Navštevoval športové gymnázium a venoval sa aktívne futbalu, chcel byť futbalovým brankárom. Politika sa mu však natoľko zapáčila, že sa jej plánuje venovať aj ďalej. A okrem politiky? „Budem sa venovať synovi a politike,“ prezradil. „Mandát, ktorý som dostal od občanov, je zároveň aj zodpovednosťou, ktorej sa nesmiem len tak spreneveriť,“ dodal pre Nový čas.

Peter Osuský (70), SaS

Ten sa nudiť nebude. Okrem manželky a vnúčat sa teší na množstvo neprečítaných kníh, ktoré čakajú v jeho bohatej knižnici. A takisto sa venuje zbieraniu poštových známok. Dokonca bol v rokoch  1991- 1995 predsedom Zväzu slovenských filatelistov.

Petra Krištúfková (46), Sme rodina

Tá netuší, čo bude robiť, vyštudovala obchodnú akadémiu, ktorú však musela pre tehotenstvo prerušiť. Možno by mohla podnikať, pretože je aktívnym typom človeka. Pre Nový čas uviedla: „Mám v pláne začať čím skôr, keďže som človek, ktorý potrebuje mať vysoké pracovné nasadenie.“

Mária Šofranko (53), OĽaNO a priatelia

Bola riaditeľkou ZŠ v Domaňovciach , zatiaľ ešte nevie, čo bude ďalej robiť. Bez práce však zostať nechce. „Momentálne som s vnúčatkami, takže tu relaxujem pri nich, ale o krátky čas už to začnem riešiť.“

Ján Mičovský (68), Demokrati

Bývalý lesník a aktivista sa chce naďalej angažovať v slovenskom lesníctve. Zaujíma sa hlavne o lokalitu Periská pri Brezovej pod Bradlom, kde lesníci začali pred 70 rokmi meniť skalnú púšť na živý les.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik