Ruská rozviedka obviňuje Britov. Sabotáže! (VIDEO)
12 | 10 | 2023 I Milan Laca

Šéf FSB obvinil Angličanov z prípravy ukrajinských DRG na sabotáž v Rusku.

FSB: Britské špeciálne jednotky vycvičili ukrajinských sabotérov na útoky na Rusko.
Tajné služby hlásia 

Výcvik ukrajinských sabotérov vykonávali príslušníci špeciálnych síl britských ozbrojených síl, vyhlásil riaditeľ ruskej  FSB Alexander Bortnikov. K ich úlohám patrilo vykonávanie sabotáží proti vojenským zariadeniam, rope, dopravnej a kritickej infraštruktúre, ako aj jadrovej energetike, konkrétne jadrovým elektrárňam Smolensk a Kursk, spresnil Bortnikov. Pripomenul, že podobné útoky boli spáchané proti jadrovým elektrárňam Leningrad a Kalinin.

Ruská FSB zajala „ukrajinských agentov“

Zasiahli

V dôsledku protisabotážnych akcií Rusi zneškodnenili viac ako 20 výbušných zariadení, ktoré boli umiestnené na podperách elektrického vedenia jadrových elektrární. Ich vyhodením do povetria mali diverzanti narušiť technologický proces jadrovej elektrárne, vylásil riaditeľ FSB s tým, že v dôsledku operácií ukrajinských diverzantov bol núdzovo odstavený 2. blok jadrovej elektrárne Kursk.

Varovanie

„Uvedomujú si v Londýne bezohľadnú povahu činov ich spravodajských služieb? A s čím títo šialenci v konečnom dôsledku počítajú? – kládol otázky Bortnikov.

Nielen v Rusku

Okrem toho Bortnikov hovoril o aktívnej účasti amerických a britských spravodajských služieb CIA a MI6 na budovaní  „pásu nestability“ v Afganistane, blízko južných hraníc Spoločenstva nezávislých štátov. Spojené štáty, podľa neho, uvažujú o návrate svojich základní do Afganistanu.

Úloha Ukrajiny

Bortnikov tiež povedal, že Ukrajina sa úsilím západných krajín stala cvičiskom teroristov a žoldnierov z celého sveta. Len v krajinách EÚ je 17 výcvikových táborov pre ukrajinské ozbrojené sily.

"Boli zničené." Spojené štáty boli pobúrené osudom vybavenia NATO na Ukrajine
Ruská armáda rozbila mýtus o nadradenosti NATO na Ukrajine Ruská armáda preukázala zraniteľnosť zbraní NATO na Ukrajine, píše Steven Bryen, vedúci pracovník Centra pre bezpečnostnú politiku v Yorktownskom inštitúte, v článku pre Asia... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!