Najbohatší Slováci v roku 2023. Z výšky ich majetku odpadnete!
12 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Napriek energetickej a geopolitickej kríze ich majetok rastie. Sú šikovní a úspešní. Kto patrí medzi najbohatších Slovákov v roku 2023?

Lídrom je Ivan Chrenko.

Lídrom v rebríčku je v tomto roku Ivan Chrenko. Jeho majetok je 1,7 mld. eur. Oproti minulému roku trocha poklesol, ale stále vedie. Chrenko je majiteľom developerskej skupiny HB Reavis, ktorá sa v tomto roku rozdelila na dve časti: čisto developerská a spravujúca hotové nehnuteľnosti.

Na druhom mieste Haščákovci.

Na druhom mieste sú Haščákovci (1,46 mld. eur), ktorí kontrolujú významný podiel vo finančnej skupine Penta Investmens. Správkyňou českého zvereneckého fondu je Haščákova manželka Valéria a ďalšími beneficientami sú ich dvaja synovia. Výsledky Penty veľmi ovplyvnila výkonnosť lekární Dr. Max či mimoriadny zisk v hlinikárni Slovalco v Žiari nad Hronom.

Tretie miesto Tkáčovci.

Na treťom mieste sa umiestnili  otec a syn Tkáčovci ( 920 mil. eur). Ich finančná  skupina má za sebou veľmi úspešný rok.

Ďalší z prvej desiatky.

V prvej desiatke  sú ďalšie mená slovenského biznisu- zakladatelia Esetu  Miroslav Trnka, Peter Paško a Rudolf Hrubý. V ich prípade už ide o svetový biznis. Na štvrtú priečku sa pred nich dostal tento rok Tomáš Chrenek, spolumajiteľ skupiny Moravia Steel a vlastník zdravotníckeho Agelu. Desiatku dopĺňa Ivan Jakabovič , spolumajiteľ  J&T Finance Group  a Martin Kúšik, niekdajší partner Penty, dnes investor cez svoju  Odyssey 44. Milan Kúšik vlastní sieť športových predajní Sportissimo. Desiatku uzatvára Milan Fiľo, spoluvlastník  Mondi SCP v Ružomberku.

Čo ich všetkých spája?  

Okrem majetku vyše polmiliardy eur všetci s výnimkou zakladateľa Esetu pôsobia v zahraničí, kde majú buď hlavnú firmu alebo zverenecký fond. Väčšinou sa rozhodli pre Prahu.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik