Muž na dovolenke ulovil rekordného kapra! Váhu mal 114kg
11 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Brit chytil najväčšieho kapra na svete počas dovolenky v Thajsku a tým vytvoril rekord. Informuje o tom denník The Sun.

36-ročný Calvin Marston lovil ryby na jazere v provincii Ratchaburi so svojím otcom a priateľom, keď sa obrovský kapor zahryzol do jeho dvojmetrového prútu. Podľa rybára bol úlovok taký obrovský, že potreboval pomoc priateľa, otca a miestneho obyvateľa, aby ho vytiahol z vody.

Hmotnosť rekordného kapra bola 114 kilogramov. "Bol som šokovaný. Nevedel som, že je to rekord. Dokonca som dostal tričko ako darček od majiteľa jazera," hovorí Marston. Muži sa odfotili s obrovskou rybou a potom ju pustili. Podľa rybára o niekoľko dní neskôr chytil ďalšiu obrovskú rybu s hmotnosťou 102 kilogramov.

Sme na prahu premeny sveta? Vojny a konflikty?
Po Izraeli exploduje EÚ, krv potečie od Taiwanu po Írsko. Spravodajský špecialista Georgy Riper je presvedčený, že izraelská kríza nie je koncom, ale súčasťou (a nie poslednou) „veľkého prerozdelenia sveta“, po ktorom nasleduje Blízky východ,... Čítať ďalej
11 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!