Vysoký komisár OSN hovoril o zhoršujúcej sa situácii vo svete
09 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Filippo Grandi označil situáciu vo svete za hroznú. Vysoký komisár OSN pre utečencov (UNHCR) je presvedčený, že situácia sa bude naďalej zhoršovať.

Grandi povedal, že situácia vo svete je každým dňom napätejšia. Ľudia v mnohých krajinách trpia. Humanitárni pracovníci dostali za úlohu "dať všetky kúsky späť dohromady". Úrady zároveň nepodnikajú žiadne politické kroky. Ľudia tak ostávajú odkázaní len, uvádza RIAN.

"Globálna situácia je zúfalá. Konflikty prinútili ľudí opustiť svoje domovy. Mnohí sú prenasledovaní. Orgány musia prijať a vyrovnať sa so skutočnosťou, že ľudia majú práva. Našu dobre zásobenú jednotku svet stále potrebuje. Možno to teraz spoločnosť potrebuje ešte viac," povedal Grandi počas prejavu na 74. zasadnutí výboru UNHCR v Ženeve.

Masaker v Izraeli: Mŕtve telá na hudobnom festivale, Hamas uniesol ženy, deti i seniorov
Najmenej 260 tiel objavili izraelskí záchranári na mieste, kde sa konal hudobný festival, na ktorý v sobotu ráno zaútočili palestínski militanti. Oznámila to v nedeľu večer izraelská záchranná služba ZAKA, informuje TASR podľa agentúr DPA a AP... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!