NOVODOBÉ TÝRANIE: Teroristi z Hamasu kradnú obetiam telefóny, aby mučili rodiny
10 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Uverejňujú mŕtve telá online! Rodiny niekoľkých obetí únosov a vrážd zo sobotňajšieho divokého útoku Hamasu nahlásili, že teroristi používajú mobilné telefóny a účty svojich obetí na sociálnych sieťach, aby im poslali fotografie a posmešné textové správy, informuje Breitbart.

Novodobé týranie

Izraelčanka Mor Bayderová uviedla, že Hamas v sobotu ráno odovzdal fotografiu mŕtvoly jej babičky na jej vlastný účet na Facebooku. Fotografia bola urobená telefónom jej zabitej babičky.

„Terorista sa k nej vrátil domov, zabil ju, zobral jej telefón, nakrútil hrôzu a zverejnil ju na svojej nástenke na Facebooku. Takto sme to zistili,“ povedala Bayderová.

Nešťastný festival

Žena menom Tamar Davidová dostala v sobotu posmešný telefonát od teroristu z Hamasu, v ktorom ju informoval, že jej dcéry Hodia a Tair, 25 a 27-ročné, boli unesené z hudobného festivalu a odvlečené späť do Gazy ako väzenkyne.

Rodinný priateľ Tal Hezekiah vzal Tamar telefón, keď plakala, a povedal, že počul, ako sa terorista na druhom konci smeje. "Potom sa terorista zasmial a povedal mi lámanou hebrejčinou: 'Chceš si ju vziať?' A zavesil,“ povedal novinárom.

Ezechiáš povedal, že jednej zo sestier sa podarilo zavolať domov počas divokého útoku na hudobný festival Tribe of Nova. „Na sociálnych sieťach bolo nahrané video a v jednom zo segmentov sme na pár sekúnd videli Hodiu, keď bola unesená a držaná v pásme Gazy. Boli vzatí v džípe alebo vozidle spolu s niekoľkými ďalšími mladými ľuďmi, ktorí boli na párty unesení,“ povedal.

Žena, ktorá kvôli vlastnej bezpečnosti zostala v anonymite, povedala pre CNN, že telefonovala so svojimi deťmi, keď ich uniesli teroristi z Hamasu.

Hamas zaútočil na Izrael, foto: Getty Images

Keď sa 51-ročný Mark Peretz dozvedel, že festival Tribe of Nova bol napadnutý, naskočil do svojho auta a išiel zachrániť svoju 20-ročnú dcéru Mayu. Maya sa dokázala dostať do bezpečia, no Mark zmizol a odvtedy ho nikto nevidel. Pomocou svojho mobilného telefónu zdieľal svoju polohu s priateľmi a rodinou. Jeho mobilný telefón sa „nezmyselne pohybuje po vidieku spôsobmi, ktoré nedávajú zmysel“, ako to v pondelok uviedol New York Post, čo viedlo jeho rodinu k podozreniu, že teroristi zajali jeho a/alebo jeho telefón.

"Práve sme ho hľadali v nemocniciach, hľadali sme na policajných staniciach akékoľvek odpovede, snažili sme sa vystopovať jeho telefón, pokúšali sa urobiť čokoľvek," povedala Peretzova nevesta Jessica Cohenová, ktorá jeho odvahu pozdravila a zavolala mu. "Je to najlepší človek na svete."

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik