Smrť na Veľkej pardubickej. Zabíjal Taxis!
09 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Obávaný Taxis opäť zabíjal. Nie je to prvý prípad, a preto Dostihové závodisko Pardubice uvažuje o zmenách.  

Kôň Stuke zahynul

Tohtoročné prestížne preteky Veľká Pardubická sú spojené s tragédiou. A nie je to, žiaľ, prvý prípad. Pred prekážkou s názvom Taxis dostihový kôň Stuke začal bočiť doľava, nasledoval pád, po ktorom bol  kôň na mieste mŕtvy a zavinil pád niekoľkých ďalších koní. Vážne zranenia utrpel aj  džokej Martin Liška, ktorého museli previezť do nemocnice. Podľa najnovších správ by mal byť v poriadku.

Čo je Taxis?

Taxisova priekopa je zložitá prekážka, ktorá si vyžaduje dobrú rýchlosť, viditeľnosť a dostatočný priestor. Jeden z aktérov Jakub Kocman sa vyjadril na margo nešťastia takto: „Francúz so Stukem išiel dopredu, nepozná to a kôň mu bočil na poslednú chvíľu. Taxis sa musí skákať oproti lesu, inak sa kone zabrzdia a skáče sa do priekopy. Ja som dostal ranu, to neusedíte." 

Reagoval aj rekordér Veľkej pardubickej

Legendárny Josef Váňa  takisto reagoval: "Veľa sme nevideli, ale Stuke začal bočiť a urobil tam hrôzu. Neskúsený kôň. Jazdec je potom vymaľovaný. S tým sa potom nedá nič robiť. Keď nejaký kôň urobí takýto zmätok, tak je to problém."

Nastanú konečne zmeny?

Keďže to nie je prvá vážna nehoda, ktorá sa na priekope Taxis stala, Dostihové závodisko Pardubice začína uvažovať o zmenách. "Dostihový spolok sa v nasledujúcich dňoch bude venovať analýze situácie a s odborníkmi diskutovať o ďalších prípadných opatreniach," píše na svojom facebooku.

Heger prosí Slovákov o pomoc: Zlepšil som vám život! Dajte mi vaše peniaze!
Bývalý premiér Eduard Heger (Demokrati) tentokrát prosí Slovákov o finančnú pomoc, aby mohol spoločne s Naďom, ktorý Slovákov nazýval opicami zachrániť Slovensko pred skazou, ktorú zapríčinili práve oni. Tomu sa hovorí paradox. Existenčné... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!