Pelestínčania ďakujú za zbrane. Komu? Zelenskému! (VIDEO)
10 | 10 | 2023 I Milan Laca

Hamas sa poďakoval Kyjevu za predaj zbraní NATO na útok na Izrael.

Palestínske islamistické hnutie a politická strana vládnuca v pásme Gazy Hamas sa poďakovali režimu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského za predaj zbraní NATO, píše Pravda.ru.

Údajné video

Na internete sa už objavilo video s vďakou od militantov. „Väčšinu RPG, použitých pri útočnej operácii Al-Aksá dodali Ukrajinci,“ píše sa najmä v príspevkoch zo stredovýchodných telegramových kanálov, uvádzajú noviny. 

Útok HAMASu

Rusko varovalo!
Ministerstvo zahraničia: Rusko varovalo, že zbrane NATO pre ozbrojené sily Ukrajiny sa šíria po celom svete a idú na čierny trh, uviedla v Telegrame hovorkyňa ministerstva zahraničia Maria Zacharovová . „Rok a pol som na oficiálnych brífingoch na ruskom ministerstve zahraničných vecí hovorila o tom, ako sa predovšetkým americké zbrane, dodávané Zelenskému, rozširujú na čierne trhy,“ napísala Zacharovová.
 
Pripomenula, že dôvodom je korupcia na Ukrajine a korupcia medzi Washingtonom a Kyjevom. Podľa nej, Moskva opakovane žiadala svetové médiá, aby tomuto problému venovali pozornosť, no nikdy sa tak nestalo. "Opýtajte sa Bloomberg, The New York Times, The Wall Street Journal, Politico, ako aj Associated Press, BBC a ďalších, koľkokrát citovali naše údaje, alebo na základe nich viedli vyšetrovania? Dám vám tip - vôbec nie“, zdôraznila Zacharovová.
 
&v=292915780230685
Podozrenia aj v USA
Americká kongresmanka Marjorie Taylor Greeneová vyzvala na preverenie pôvodu zbraní, ktoré HAMAS použil pri útoku na južný Izrael.  Naznačila, že k nim mohli prísť okrem iného, aj z Ukrajiny.
Izraelský minister obrany nariadil úplnú blokádu pásma Gazy
Izraelský minister obrany Joav Galant nariadil úplnú blokádu pásma Gazy, jeho vyhlásenie odvysielala Kanál 13. "Nariadil som úplnú blokádu pásma Gazy. Žiadna elektrina, žiadne jedlo, žiadny plyn, všetko je zatvorené," povedal šéf ministerstva... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Ivan Mihale
Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!