MÁ TO "NA HÁKU"? Američania umierajú a ​​​​​​​Biden na párty
10 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Ohromná nekompetentnosť Joea Bidena v zahraničnej politike! Bidenova administratíva naplánovala, že prezident bude koncom tohto týždňa hovoriť o globálnom otepľovaní a „Bidenomike“ vo Philadelphii – zatiaľ čo Izrael sa bráni proti Hamasu v pásme Gazy, informuje Breitbart.

Američania umierajú a Biden na párty

Biely dom poslal novinárom oznámenie o novom naplánovanom prejave, ktorý sa má uskutočniť v piatok. Príhovor sa bude týkať tém globálneho otepľovania a „Bidenomiky“, nie zúriaceho konfliktu na západnej hranici Izraela s pásmom Gazy. Pritom najmenej 11 Američanov bolo pri teroristických útokoch Hamasu v Izraeli zabitých a ďalší sú „pravdepodobne“ rukojemníkmi.

„V piatok 13. októbra prezident odcestuje do Philadelphie v Pensylvánii,“ oznámil Biely dom. „Prezident bude diskutovať o tom, ako jeho program Bidenomics vytvára dobre platené odborové pracovné miesta, investuje do infraštruktúry a urýchľuje prechod budúcnosť čistej energie a boj proti klimatickej kríze. Tieto poznámky budú otvorené pre tlač."

Prezidentov plán na pondelok neobsahoval žiadne verejné vystúpenia, pričom dva dni po sebe Joe Biden nehovoril s americkým ľudom o invázii Hamasu do Izraela. 

Prečo bol útok HAMASu taký úspešný?
Izraelská obrana zlyhala, Hamas uspel. Prečo bol prvý úder Hamasu nečakaný, akú taktiku Palestínčania používajú. Ako vidia udalosti ruskí komentátori. Zlyhania Výsledky útoku militantov Hamasu na Izrael naznačujú zlyhania v práci... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Milan Laca

V nedeľu trávil Joe Biden večer na párty s prvou dámou a zamestnancami Bieleho domu, v tlačovej správe sa uvádzalo, že v nedeľu večer okolo 18:00 bola párty so živou kapelou, ktorú zaplatil americký daňový poplatník. Joe Biden sa osobne nevyjadril, i keď sa objavili správy o smrti jedenástich Američanov počas prekvapivého útoku Hamasu. Podľa správ médií sa Bidenova administratíva snaží zistiť, koľko Američanov útočníci z Hamasu zabili alebo vzali ako rukojemníkov.
Výbuchy v pásme Gazy, foto: Getty Images
Trump nezaspal
Na rozdiel od Bidena bývalý prezident Donald Trump už v pondelok v New Hampshire verejne hovoril o teroristických útokoch. Povedal, že za teroristický útok na Izrael je zodpovedná dohoda Bidenovej administratívy o prevode 6 miliárd dolárov z iránskych fondov, ktoré Spojené štáty predtým zmrazili v Južnej Kórei.
 

„Táto vojna sa stala z troch dôvodov: Bidenova administratíva v Iráne umožnila predávať obrovské množstvá ropy a zarobila 60 miliárd dolárov; Spojené štáty poskytujú Iránu výkupné vo výške 6 miliárd dolárov; a vnímaná slabosť našej krajiny s neschopným a skorumpovaným vodcom Joeom Bidenom, ktorý je na smiech celému svetu,“ uvádza sa v Trumpových pripravených vyjadreniach, ktoré získal Breitbart News.

Dmitrij Medvedev zavaril sieť: Zbrane čo ste dali Ukrajine teraz zabíjajú Izraelčanov!
No, kamaráti z NATO, vy ste to fakt zvládli, čo? Očakávajte rakety, tanky a pomerne skoro aj lietadlá čerstvo z Kyjeva na čiernom trhu! Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev tvrdí, že palestínske hnutie Hamas používa pri... Čítať ďalej
10 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik