Michal Šimečka zrejme bude potrebovať poznať aj zadné východy (VIDEO)
10 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Týždeň po voľbách Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) ešte stále nestráca nádej vo vytvorenie štvorkoalície, hoci si uvedomuje, že momentálne má karty v rukách Robert Fico. PS je v kontakte aj s Petrom Pellegrinim. Hlas sa tiež musí poradiť, Šimečka preto počká na osobné stretnutie.

Aj Michal Šimečka si prevzal poslanecké osvedčenie a pri tejto príležitosti poskytol rozhovor médiám. Ozázky sa týkali hlavne možnosti zostavenia vlády s Hlasom. Šimečka pripomenul veľkorysú ponuku, ktorú Peter Pellegrini od Progresívneho Slovenska dostal a nezabudol ani na to, že voličom v predvolebnej kampani sľúbil urobiť všetko pre vládu bez Fica, ktorú považuje za katastrofu. Na otázku prečo, ponúkol len dávno vyvrátené tvrdenia. Niekto, kto chce viesť Slovensko, by však rozhovory nemal končiť takýmto spôsobom...

Bez Hlasu to nepôjde

„Vieme, aká je matematika a vieme, že vládu možno zostaviť iba so stranou Hlas. Preto je aj naša ponuka na ďalšie rokovanie mimoriadne veľkorysá – vrátane pozície predsedu vlády,“ pripomenul Šimečka s tým, že v tejto chvíli je to na rozhodnutí Hlasu. Napriek tomu, že PS bude v prípade štvorkoalície nutné urobiť aj ústupky voči KDH, z predvolebného programu podľa Šimečku PS zostáva veľa.

Ktoré ženy budú Slovensko reprezentovať v parlamente?
Oproti iným volebným obdobiam mieri teraz do parlamentu viac žien. Samozrejme, dominujú muži, ale zdá sa, že ľady sa predsa len o čosi pohli. Do poslaneckých lavíc si v tomto volebnom období sadne 117 poslancov a 33 poslankýň. Najviac ich má... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Mária Sliacka

Rokovania s Pellegrinim

Michal Šimečka upozornil, že ak Hlas prijme ponuku a Peter Pellegrini bude premiérom, v tom prípade si PS bude nárokovať na pozíciu ministra vnútra. „Kvôli stabilite, kvôli dôveryhodnosti tej vlády, aj vo vzťahu k spravodlivosti a k právnemu štátu,“ dopĺňa Šimečka, ktorý sa však netají pripravenosťou rokovať aj o týchto bodoch.

Len nepustiť Fica k moci

„Každému bolo jasné, že žiadna zo strán nemá šancu presadiť sto percent zo svojho programu, v koaličnom vládnutí sa to ani nedá. Chceme presadiť čo najviac a to sa dá, len ak budeme členom vládnej koalície,“konštatuje Šimečka, ktorý pripomína sľub voličom, že urobia všetko, čo sa dá, aby nevládol Robert Fico, čo on osobne vníma, ako katastrofu pre Slovensko.

Danko: Ak by Pellegrini prestal debatovať s PS, rokovania by šli lepšie
Ak by líder Hlasu-SD Peter Pellegrini definitívne prestal rokovať s predsedom Progresívneho Slovenska (PS) Michalom Šimečkom, rokovania medzi Smerom-SD, Hlasom-SD a SNS by šli lepšie. Vyhlásil to šéf SNS Andrej Danko po pondelkovom stretnutí s... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Prečo?

„Vzhľadom na to, aký má Robert Fico program, ktorým je pomsta, revanš, možno zmena nášho zahranično-politického kurzu, vzhľadom na to, čo by to znamenalo vo vzťahu k očiste spoločnosti,“odpovedal Michal Šimečka naučenými a Ficom už vyvrátenými frázami. Keď mu to redaktorka portálu Online Tu a Teraz pripomenula, pán Šimečka sa spred novinárov odporúčal.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!