Dmitrij Medvedev zavaril sieť: Zbrane čo ste dali Ukrajine teraz zabíjajú Izraelčanov!
10 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

No, kamaráti z NATO, vy ste to fakt zvládli, čo? Očakávajte rakety, tanky a pomerne skoro aj lietadlá čerstvo z Kyjeva na čiernom trhu! Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev tvrdí, že palestínske hnutie Hamas používa pri útoku na Izrael západné zbrane, ktoré sa tam dostali kvôli korupcii na Ukrajine. „Zbrane odovzdané nacistickému režimu na Ukrajine sú teraz aktívne používané proti Izraelu,“ uviedol bez ďalších podrobností Medvedev, píšu české Parlamentní Listy.

Izrael očakáva vojenskú podporu USA

Palestínske hnutie Hamas v sobotu ráno vypálilo vyše 5000 rakiet na izraelské mestá a zaútočilo z pásma Gazy na priľahlé oblasti, kde odvtedy prebiehajú pouličné boje. Izraelský premiér Benjamin Netanyahu ešte večer vyhlásil Hamasu vojnu, rovnako ako libanonskému hnutiu Hizballáh, ktoré sa k útoku na Izrael pridalo.

Od začiatku konfliktu už hlásia obe strany takmer tisíc mŕtvych a ďalšie tisíce ranených. Podľa zdrojov serveru Politico dostane Izrael zbrane od svojho najväčšieho partnera,  teda od USA. O tieto zbrane Izrael požiadal a americká administratíva robí podľa zdrojov všetko, aby túto požiadavku splnila. Aký typ zbraní Izraelčania požadujú však kompetentní povedať nechceli.

Jednou z možností by podľa serveru bolo, že by Izrael dostal muníciu z nie príliš spomínanej zásoby, ktorú majú USA v Izraeli uloženú. Tieto zásoby sú pôvodne určené pre americké jednotky na Blízkom východe, ale v skorších krízových situáciách už USA povolili Izraelu, aby z tejto zásoby čerpal. 

Masaker v Izraeli: Mŕtve telá na hudobnom festivale, Hamas uniesol ženy, deti i seniorov
Najmenej 260 tiel objavili izraelskí záchranári na mieste, kde sa konal hudobný festival, na ktorý v sobotu ráno zaútočili palestínski militanti. Oznámila to v nedeľu večer izraelská záchranná služba ZAKA, informuje TASR podľa agentúr DPA a AP... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Zásobený Hamas

Bývalý premiér Ruska Dmitrij Medvedev na sieti X (predtým Twitter) vyhlásil, že nielen Izraelčania používajú západné zbrane. „No, kamaráti z NATO, vy ste to fakt zvládli, čo? Zbrane odovzdané nacistickému režimu na Ukrajine sú teraz aktívne používané proti Izraelu. A bude to len horšie. Očakávajte rakety, tanky a pomerne skoro aj lietadlá čerstvo z Kyjeva na čiernom trhu,“ uviedol Medvedev a narážal tak na ukrajinské problémy s korupciou.

Práve korupcia je jedným z dôvodov, prečo sú niektorí západní politici zdržanliví v otázke prijatia Ukrajiny do Európskej únie. USA dokonca vo svojom poslednom balíku finančnej pomoci poskytli 200 miliónov dolárov na podporu transparentnosti a reforiem, ktoré posilnia úsilie v oblasti boja proti korupcii, právneho štátu a sektora spravodlivosti.

Prečo bol útok HAMASu taký úspešný?
Izraelská obrana zlyhala, Hamas uspel. Prečo bol prvý úder Hamasu nečakaný, akú taktiku Palestínčania používajú. Ako vidia udalosti ruskí komentátori. Zlyhania Výsledky útoku militantov Hamasu na Izrael naznačujú zlyhania v práci... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik