Dědeček má po vražde 5 detí plán: Chce bojovať proti alkoholizmu
11 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Dušan Dědeček sa v pondelok postavil pred bratislavský krajský súd, ktorý potvrdil rozhodnutie, proti ktorému sa nedá odvolať – 15 rokov odňatia slobody, sedem rokov zákazu vedenia osobného motorového vozidla a povinnosť odškodniť poškodených.

Aj Dědečkov advokát považuje jeho trest za adekvátny. Ten bol vyrieknutý po tom, čo skrúšený odsúdený Dědeček v záverečnej reči skonštatoval, že nechce byť vnímaný, ako ožran, ktorý zmaril množstvo životov. Chce byť spoločnosti ešte užitočný, preto sa mieni venovať protialkoholickej kampani. Dědeček sa pred súd postavil za tragickú jazdu pod vplyvom alkoholu, počas ktorej na zastávke Zochova zabil päť ľudí a ďalší dvadsiati boli zrenení.

Emotívne vyjadrenia pred súdom

Po tom, ako Dědeček vstúpil do pojednávacej miestnosti, na chvíľu nadviazal očný kontakt s verejnosťou. Zrejme to spustilo tichý plač a hnev pozostalých po piatich mladých ľuďoch – študentoch, ktorí zahynuli kvôli Dědečkovej šialenej jazde.

Vodič Dušan Dědeček z tragédie v centre Bratislavy dostal 15 rokov väzenia
Vodič Dušan Dědeček z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova dostal 15-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. V pondelok o tom rozhodol bratislavský krajský súd. Vymeral mu aj... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Skrúšený

"Nedá sa vyjadriť k všetkému. Nechcem vás obťažovať svojimi slovami. Chápem a vnímam to tak ako rodičia. Ja som veľmi nešťastný, že sa to nestalo opačne, ja som tam mal stáť a oni mali prežiť. Mrzia ma  mnohé účelové tvrdenia, že rodina ma odhovárala od šoférovania. Alkohol je to, proti čomu by mala spoločnosť bojovať, nie proti jednotlivcovi. Mnoho nocí som preplakal a nechcem, aby ma démonizovali ako ožrana. Mrzí ma to, veľmi ma to mrzí, sklamal som rodinu, zničil som životy. Keby sa dalo, vypol by som sa hneď. Je to ťažké. Ak by sa dalo, tak by som  požiadal o eutanáziu,"šokoval v záverečnej reči.

Nie len prijal vinu

"Prijal som vinu a ak by som sa dožil toho dňa, chcel by som ešte spoločnosti aspoň čiastočne pomôcť a vrátiť aspoň zlomok toho, čo som poškodil. Moja tvár by mala byť na očiach tých, ktorí sadajú za volant. Chcel by som sa  venovať protialkoholickej kampani. Nás starých len ťažko odučíme, ale mali by sme sa snažiť, že tak, ako vymizlo používanie cigariet, mal by zmiznúť aj alkohol z našich životov," uviedol tiež v záverečného návrhu na súde.

Vrah zo Zochovej Dědeček je znova pred súdom
Dušan Dědeček. Meno, ktoré sa v mysliach Slovákov bude ešte dlho spájať s otrasným prípadom, kedy alkohol za volantom zabíjal – začiatkom októbra práve tento muž obrovskou rýchlosťou vpálil do študentov čakajúcich na zastávke Zochova. V júni ho... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Pred rokom na Zochovej

Bratislavská zastávka MHD Zochova je známa tým, že je akýmsi dopravným uzlom v centre mesta, kde sa stretávajú mnohé linky. Dědeček krátko pre polnocou z 2. na 3. októbra sa na túto zastávku vrútil šmykom, rýchlosťou viac, ako 130 kilometrov za hodinu. Síce sa snažil vytočiť volant, auto bolo neovládateľné a auto zastavil až strom, vzdialený od miesta tragédie až 70 metrov.

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!