Viedeň: Útočník spustil streľbu priamo na ulici, hlásia zranených
08 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Rakúska polícia zasahovala v sobotu neskoro večer na jednej z viedenských ulíc. Došlo tam k streľbe.

Štyria ľudia utrpeli zranenia počas streľby, ku ktorej došlo v sobotu neskoro večer na jednej z viedenských ulíc. Páchatelia ušli z miesta činu na autách a polícia neskôr zadržala štyroch podozrivých, informuje agentúra AFP.

Viedenská polícia na platforme X (bývalom Twitteri) napísala, že streľba vypukla na ulici Floridusgasse vo štvrti Floridsdorf nachádzajúcej sa v severnej časti rakúskej metropoly. Strelné poranenia podľa nej utrpeli štyria ľudia. Závažnosť ich zranení však nešpecifikovala.

Rakúska tlačová agentúra APA uviedla, že polícia v súvislosti s prípadom zaistila dve autá zrejme patriace páchateľom a zatkla štyroch podozrivých, z ktorých traja sú občanmi Bosny. Bosnianskej národnosti sú i štyria zranení, uviedla polícia pre agentúru APA.

Do policajnej operácie sa zapojili aj príslušníci špeciálnych jednotiek Cobra a WEGA.

Podľa bulvárneho denníka Kronen Zeitung streľba zrejme súvisela s vojnou medzi zločineckými gangmi. Iné rakúske médiá naznačovali, že mohlo ísť o dôsledok rodinnej hádky. Polícia bezprostredne o pozadí celej udalosti neinformovala.

Útok na Izrael! Netanjahu hovoril s Bidenom. Lídri USA vyslali odkaz
Americký prezident Joe Biden ubezpečil izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, že krajina má jeho plnú podporu. Podľa Bidena, Spojené štáty podporujú právo Izraela na sebaobranu po útoku palestínskych militantov. Obaja muži spolu telefonovali,... Čítať ďalej
08 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!