PLAVKYNE SA VZBÚRILI! Legendárna Navrátilová ich vychválila!
08 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Plavkyne zabojovali. Nielen vo vode, ale aj inak. Vzbúrili sa proti transgender športovcom, za čo ich legendárna tenistka Martina Navrátilová vychválila.

Legendárna tenistka Martina Navrátilová je známa, ako bojovníčka proti začleneniu transgender športovcov do ženských súťaží. Nedávno na sociálnej sieti X (Twitter) pocvhálila skupinu mladých športovcvo za to, že zaujali rázny postoj proti účasti transrodovej športovkyne v ich plaveckom tíme.

Desať členiek ženského tímu na Roanoke College vo Virgínii urobilo verejné vyhlásenie na tlačovej konferencii s názvom NCAA – Save Women, čiže zachráňme ženy.

Akcia sa odohrala v reakcii na začlenenie transgenderky do ženského plaveckého tímu po tom, čo bola v predchádzajúcom ročníku súčasťou mužského tímu.

„Toto je historická udalosť. Je to po prvýkrát, keď sa celý tím športovkýň postavil pred verejnosť, aby obhajoval svoje práve na spôsobilosť na základe pohlavia v športe,“ uvádzalo sa v príspevku podujatia.

Martina Navrátilová reagovala:

„Takto sa to robí dievčatá!!! To je presne to, čo bude potrebné na zmenu pravidiel,“ napísala česká rodáčka na sociálnej sieti.

Plavkyne požadovali, aby USA Swimming a NCAA zmenili pravidlá, ktoré umožňujú súťažiť transrodovým športovcom.

Vo vyhlásení Roanoke College sa uvádza, že dotyčná transrodová študentka stiahla svoju žiadosť o vstup do ženského plaveckého tímu pred zasadnutím správnej rady školy.

Navrátilová opakovane vyjadrila nesúhlas so zaraďovaním transrodových žien do ženských kategórii v akomkoľvek športe.

Nedávno kritizovala aj austrálsku gymnastickú federáciu za jej rozhodnutie umožniť športovcom súťažiť v kategórii, ktorá najlepšie zodpovedá ich rodovej identite.

„Povedať, že sa to neskončí dobre, je slabé slovo. Povedať, že austrálska gymnastika práve hodila ženy a dievčatá pod autobus, je slabé slovo. Čo je s vami? Toto začlenenie vylúči biologické ženy a predovšetkým dievčatá,“ uviedla Návrátilová na Twitteri.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik