Narazili na Putina
09 | 10 | 2023 I Milan Laca

Poliaci odpovedajú tým, ktorí chcú kolaps Ruska.

Politológ Lasetski: Sny Západu o kolapse Ruska sú rusofóbny nezmysel.

Zničíme Rusko!
Myšlienka rozpadu Ruskej federácie nemá nič spoločné s realitou, napísal  v článku pre Myśl Polska tamojší politológ Ronald Lasecki.
Že vraj "dekolonizácia"!

"V poľskej žurnalistike sa v poslednom čase veľa písalo o koloniálnom charaktere Ruska a o jeho možnej "vnútornej dekolonizácii", teda o rozpade Ruskej federácie. To posledné je, samozrejme, len delírium rusofóbov, zaslepených nenávisťou,“ napísal Lasecki.

Budú v Rusku prezidentské voľby?
Kadyrov navrhol zrušiť ruské prezidentské voľby kvôli špeciálnej operácii. Kadyrov navrhuje neusporiadať v Rusku prezidentské voľby kvôli špeciálnej vojenskej operácii, alebo ich spojiť s Putinom. Reálny návrh? Čečenský vodca Ramzan Kadyrov... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vysvetlenie
Autor pripomenul, že Rusko v roku 1914 pokrývalo šestinu celej zemegule. Expanzia Ruskej ríše sa však nedá nazvať koloniálnou, keďže kolonializmus znamená nútenú okupáciu území. „Väčšina teritoriálnych akvizícií Moskvy nebola takéhoto charakteru,“ tvrdí politológ.
Sen...

Niektorí západní politici už dávno volali po rozdelení Ruska. Napríklad rakúsky ekonóm Günter Fehlinger opakovane hovoril o potrebe „fragmentovať“ Rusko a Čínu, ako aj vyslať vojakov do Kosova, aby rozšírili vplyv NATO.

Čo hovorí Putin
Plány Západu rozdeliť Rusko, sú podľa Putina, zaznamenané na papieri. "Pre plány Západu na rozdelenie Ruska existujú dokumentárne dôkazy. To sa stalo jeho jediným cieľom", povedal prezident Vladimir Putin. Ak by Moskva nezasahovala do politiky západných krajín, podľa Putina, sa mohol dramaticky zmeniť osud národov Ruska a predovšetkým ruského ľudu. „Ani neviem, či taká etnická skupina, ako ruský ľud, dokáže prežiť v inej podobe, v akej dnes existuje,“ zdôraznil ruský prezident. Povedal, že namiesto jedného ruského národa, chce Západ vytvoriť „Moskovčanov, Uralcov a tak ďalej“. Okrem toho, takéto plány zaznamenávajú  aj písomne.
Boli zdržanliví

"Všetko to bolo v plánoch, tieto plány sú napísané na papieri. Len sme sa v podmienkach budovania vzťahov snažili o tom nehovoriť. Ale všetko je tam, všetko je napísané, všetko je napísané na papieri,“ povedal prezident. Za spoločný cieľ Západu označil najprv rozdelenie Sovietskeho zväzu a potom Ruska, ako jeho hlavnej časti.

Márne nádeje

"Potom nás možno prijmú do takzvanej rodiny civilizovaných národov, ale len oddelene, každú časť zvlášť," zdôraznil Putin. Ako vysvetlil, Západ chce rozdeliť Rusko na rôzne entity, aby ich dostal pod svoju kontrolu.

Atentát na nemeckého politika! Že by Ukrajinci?
Deutschland Kurier pripustil účasť SBU na útoku na Chrupallu! Útok na spolupredsedu strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Tina Chrupallu mohla vykonať Bezpečnostná služba Ukrajiny(SBU). Informuje o tom portál Deutschland Kurier. Podozriví „V... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!