Maďari píšu! Bruselčanom sa nepodarilo anektovať Slovensko
08 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Maďarský komentátor denníka Ma7.sk, sa vyjadruje k parlamentným voľbám na Slovensku. Nielen k fiasku strany Aliancia, ale aj víťazstvu Roberta Fica a k prehre Progresívneho Slovenska.

Názor Karola Kövesdiho, zverejnený v denníku MA7.sk, preberáme v plnom znení.

K strane Aliancia, ktorá ostala mimo brán NR SR

Možno sme počas kampane urobili málo, aby sme poukázali na skutočnosť, že slovenská vláda z nás neustále robila hlupákov? Že čas na naše slogany o prežití je už dávno preč a balasty sa nemobilizujú?

Nechcem obviňovať, Aliancia odviedla skvelú prácu, ktorej cieľom bolo dostať sa do parlamentu, ale premohla ju frustrácia a hnev slovenských občanov. A výsledná masová účasť. Všetko je samozrejme pravda, ale nie dosť, ako ospravedlnenie.

A rozhodne nedáva rozhrešenie tým, ktorí si predstavujú koniec etnickej politiky. Ak sú ich duše takto naladené, nemusia sa hrať na politiku. Nech ustúpia tým, ktorí o tom nepochybujú.

Volebná porážka je, samozrejme, zneužívaná.

Najmä keď si spomeniem na skutočnosť, že bývalí poslanci, ktorými nimi boli desaťročia, intelektuáli považovaní za zodpovedných mysliteľov, ktorí boli považovaní za chrbtovú kosť Maďarov, nasadli do vagóna liberálno-boľševickej tlače financovanej Sorosovým impériom (ktorého deštruktívny dopad je nesmierne vážny) a naznačovali, že nič nie je dôležité. Ani ich vlastná minulosť. Ak ste sa pozreli do zrkadla v noci tridsiateho septembra, dúfam, že ste sa hanbili. Aspoň trochu.

Existuje však dôležitý výsledok týchto volieb (dnes to možno nebude možné posúdiť, ale ešte sa uvidí).

Bruselčanom sa nepodarilo anektovať Slovensko, hoci sem poslali spasiteľa 

Slovenský joystick pre Brusel sa zlomil a krajina so všetkými svojimi hriechmi, nemotornosťou a nezrelosťou dostala šancu zostať na vyšehradskej mape.

Napriek moru peňazí, všeobjímajúcemu valčeku médií, Jej veličenstva, ľud, hoci o tom mnohí pochybujú, videl ďalej ako pred svoj nos. Videl cez sito, alebo – vec perspektívy – vo svojej úplnej hlúposti priviedol späť tím, ktorý mal leví podiel na tom, aby sa krajina dostala tam, kde bola. 

Niet divu, že ani tentoraz nebola veľká zostava, len zlá a ešte horšia.

Ako v prípade študentky, ktorá bola zbitá za to, že je Maďarka, právnika Roberta Fica, ktorý prejudikuje verdikt súdu bez vyšetrovania a toleruje korupciu a zločin tvárou v tvár. Ešte horšie: liberálno-boľševický tím, ktorý hrá z nôt. A nenechajte sa pomýliť, v afére Gorila bolo veľa liberálov. Mimochodom, aj Maďar.

Robert Fico je prinajmenšom suverén. Či už z presvedčenia alebo z donútenia, v podstate na tom takmer nezáleží. Na hlave má tiež veľa masla, ale aspoň je pragmatický (nemyslíte na maďarské ex-mosty, ktoré sa stali liberálmi omylom alebo premysleným zámerom?), s ktorým sa dá vyjednávať. 

S progresívcami je to zlé, majú poslanie. Najväčšie nebezpečenstvo pre celý región prichádza z Bruselu, ktorý sa nenechá reformovať a ktorého liberálno-boľševická väčšina, ktorá sa vzdáva svojej prísahy, slúži zahraničným záujmom a považuje nás za prekážku svojich temných cieľov.

Ak nedôjde k nejakej orbitálnej zrade, krajina bude mať sociálno-demokraticko-národno-koaličnú vládu a Slovensko sa môže stiahnuť z prikyvujúceho zboru Jána, čo pomôže maďarským a poľským suverénnym snahám zabrániť našej porážke.

Fico pred voľbami povedal, že zdieľa rovnaké názory ako Viktor Orbán, jeden z najpopulárnejších politikov na Slovensku.

Môžeme upadnúť alebo snívať, vieme, že volebný systém na Slovensku je deformovaný, kde je menšina nútená súťažiť s väčšinou bez šance. A Fico to nezmení.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik