Snem SNS rozhodol!
07 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Predsedom SNS ostáva Andrej Danko. Predstavitelia strany to oznámili po sobotňajšom mimoriadnom sneme, na ktorom sa okrem voľby lídra národniarov venovali aj postupu SNS v povolebných rokovaniach.

Slovenská národná strana (SNS) je pripravená urobiť všetko pre to, aby čo najskôr vznikla nová vláda. Po sobotňajšom mimoriadnom sneme SNS to uviedol predseda strany Andrej Danko. 

Podporíme akúkoľvek vládu, kde bude Robert Fico premiér

Danko priznal, že národniari majú ambíciu byť súčasťou vlády, nechcú sa tam však tlačiť za každú cenu. "Podporíme akúkoľvek vládu, kde bude Robert Fico premiér," zdôraznil Danko. "Aj keby sa predseda Smeru-SD rozhodol pre spojenie spolu s Hlasom a KDH, akceptovali by sme to a takúto vládu by sme podporili," dodal.

Cieľom podľa neho musí byť čo najskôr ukončiť mandát vlády odborníkov premiéra Ľudovíta Ódora. "Slovensko potrebuje inú, sociálnu vládu, vláda podporovateľov Progresívneho Slovenska musí čo najskôr skončiť," vyhlásil.

SNS bude jednotná

Uistil zároveň, že poslanecký klub SNS bude jednotný. Avizuje, že budúci týždeň by sa malo podariť stretnutie lídrov Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS. Podľa Danka sa však musí predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini jasne vyjadriť, či má záujem vstúpiť do koalície so Smerom-SD.

Na sobotňajšom mimoriadnom sneme okrem zhodnotenia parlamentných volieb (30. 9.) predstavitelia SNS vytýčili politiku strany po voľbách a postup pri povolebných rokovaniach, opätovne tiež zvolili Danka za predsedu SNS.

AKTUÁLNE: ŠIMEČKA SIAHOL AŽ NA DNO! Ponúkol Pellegrinimu PREMIÉRSKE KRESLO
Uchýlil sa k najkrajnejšej možnosti! Progresívne Slovensko (PS) v rámci povolebných rokovaní o zostavení možnej koalície s Hlasom, SaS a KDH ponúklo predsedovi Hlasu Petrovi Pellegrinimu premiérsku pozíciu. Nesúhlasí však s tým, aby strane Hlas... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik