Prezidentka odsudzuje útoky proti Izraelu, pridáva sa šéf parlamentu
07 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dôrazne odsudzuje teroristické útoky proti Izraelu. Napísala to na platforme X, zároveň vyjadrila solidaritu so všetkými obeťami agresie. Izrael je vo vojne a má plné právo tvrdo zakročiť proti Hamasu, pridal sa Boris Kollár. Svoje povedal aj Ódor.

Izrael je vo vojne a má plné právo tvrdo zakročiť proti teroristom z Hamasu. Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) to uviedol v reakcii na teroristické útoky proti Izraelu.

"Je mi ľúto všetkých ľudských životov, bezbranných žien, detí, otcov, ktorých títo teroristi zavraždili," podotkol. Zároveň vyjadril hlboké pohoršenie nad konaním Hamasu a všetkým príbuzným obetí vyjadril úprimnú sústrasť. "Izrael, si v našich myšlienkach a modlitbách," dodal Kollár v reakcii, ktorú TASR sprostredkovala hovorkyňa šéfa parlamentu Michaela Jurcová.

Poverený predseda vlády SR Ľudovít Ódor je šokovaný a zdesený masívnymi útokmi Hamasu na Izrael. Uviedol to na sociálnej sieti X. "Agresia a násilie na nevinných ľuďoch nikdy nezabezpečia mier a stabilitu na Blízkom východe," zdôraznil.

Hnutie Hamas vypálilo v sobotu na Izrael stovky rakiet a palestínski ozbrojenci prenikli z pásma Gazy na územie Izraela. Izraelská armáda v reakcii vyhlásila vojnový stav a spustila útoky na ciele v pásme Gazy.

Útoky palestínskych radikálov už odsúdili predstavitelia Európskej únie (EÚ) i viacerých krajín EÚ.

HAMAS ZAČAL VOJNU PROTI IZRAELU! (FOTOGALÉRIA)
Yoav Gallant, izraelský minister obrany, oznámil, že militantná skupina Hamas začala vojnu proti Izraelu a zaviazal sa, že „Izrael zvíťazí“, informuje agentúra Associated Press. Desiatky bojových lietadiel IDF v súčasnosti útočia na niekoľko cieľov... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik