Predseda JDS NALOŽIL Ódorovi: AKOBY STE TU NEŽILI!
07 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ódorov balíček opatrení poškodzuje mladých, starých aj rodiny! Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS) odmieta balíček šetriacich opatrení, ktoré vláda Ľudovíta Ódora predstavila ako súbor možností konsolidácie verejných financií. "Navrhované kroky by významne poškodili nielen seniorov, ale aj rodiny, mladých, pracujúcich i zdravotne ťažko postihnutých," tvrdí predseda JDS Michal Kotian.

Upozorňuje, že návrhy nezohľadňujú situáciu, v ktorej sa nachádzajú ľudia z rôznych vekových i sociálnych skupín. "Ak by sme tu nežili, neverili by sme, že je niekto vôbec schopný priniesť súbor takýchto opatrení, ktoré prinesú ďalšie zdražovanie a zoberú mladým aj starým väčšinu tvrdo dosiahnutých sociálnych štandardov," zdôraznil Kotian.

Nerozumie zároveň, prečo sa konsolidačné opatrenia nehľadajú aj vo forme zdaňovania a regulácie bánk, energetických firiem, reťazcov či telekomunikačných operátorov. Predkladateľov kritizuje i za to, že návrhy predložili bez akejkoľvek verejnej diskusie.

Po stredajšom (4. 10.) rokovaní vlády premiér Ódor predstavil návrh takmer 100 šetriacich opatrení v objeme sedem percent hrubého domáceho produktu (HDP) resp. necelých 10 miliárd eur. Návrhy mieria k vyššiemu zdaňovaniu (napríklad zvýšenie DPH) i škrtom výdavkov v sociálnych oblastiach (napríklad zrušenie rodičovského či 13. dôchodku či znižovanie prídavkov na dieťa).

HLINA TO DAL NA MATOVIČA! ZAÚTOČIL na Majerského: Je VYDIERATEĽNÝ, pomáha Ficovi zložiť vládu!
Hlina vytasil obvinenie á la Matovič! Bývalý predseda KDH Alojz Hlina sa tentoraz prebojoval do parlamentu na kandidátke SASKY. Ešte ani nestihol zložiť poslanecký sľub a už útočí. Na sociálnej sieti si podal súčasného lídra KDH Milana Majerského.... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik