POTIAHNITE SLOVENSKO ČIERNYM SÚKNOM! Rodnú hrudu opúšťa aj Martin Klus (FOTO)
07 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Odchádza ďalší. Prehra bolí. Ale pre šikovných prináša aj nové možnosti. Mnohí bývalí vládni politici si to zamierili smerom za naše hranice, kde ich čaká odmena za vykonanú nadprácu pre strýčka Sama a jeho služobníkov  v Európskej únii. Sme rodina sa do parlamentu nedostala, tak sa jej kandidát  Martin Klus rozlúčil so Slovenskom.

Zbohom, politika, dovidenia milé Slovensko!

Takto emotívne a dojímavo  sa Martin Klus lúčil na sociálnej sieti.  A pokračuje: „Po takmer 15 rokoch vo verejnom priestore a takmer 10 vo verejnej službe prišiel čas sa s touto kapitolou života rozlúčiť. Bolo pre mňa veľkou cťou zastupovať vás a reprezentovať krajinu, ktorú milujem. Osud to zariadil tak, že o chvíľku odlietam na výskumný projekt za veľkú mláku 🇨🇦🇺🇸 a sám som zvedavý, čo ďalší život prinesie.” 

Na čo vlastne do Ameriky išiel? 

Klus  pokračuje v statuse na facebooku rečníckou otázkou:“ Viacerí sa ma pýtate, na čo si vlastne do tej Ameriky išiel?“  

A odpovedá, že ho tam pozval George, nie však Soros, ale George De Lama, známy americký novinár. Klus vraj prešiel náročným výberom a nakoniec ho aj vybrali ako účastníka tzv. Eastern European Program.

Samotná organizácia sa volá Eisenhower Fellowship. Bola založená vo Philadelphii pred 70 rokmi ako striktne nepolitická na počesť amerického prezidenta Dwighta D. Eisenhowera, hlavného veliteľa spojeneckých vojsk v Európe a neskôr prezidenta USA.

Odišiel! Arpád Šoltéz už opustil Slovensko
Novinár Arpád Šoltéz ,ktorý sa už v minulosti o Slovákoch vyjadroval ako o bielej spodine definitívne opustil Slovensko a odsťahoval sa. Podľa jeho slov sú voliči nepoučiteľní a on nevidí dôvod, prečo by ich mal presviedčať o opaku. A tak prvé... Čítať ďalej
05 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Bude mať špeciálnu, veľmi náročnú úlohu - sledovať HOAXY

Slovensko je malá krajina, takže hoaxov a dezinformácií je tu oproti takým Spojeným štátom pomenej. Úlohou Martina Klusa bude dať to tam do poriadku a hlavne skúmať vplyv dezinformácii, hoaxov a propagandy na politický život v USA a Európe.

Martin však neostane len pri tom. Zaujímať sa bude aj o otázky súvisiace  s nebývalým rozvojom umelej inteligencie, či narastajúcim záujmom o kritické myslenie a overovanie faktov u istej časti obyvateľstva.

Zdroj: FB/Martin Klus

Už začal. V Amerike pohodička  

A ako inak, začal stretnutím. Mal tú česť stretnúť sa s vnukom prezidenta Eisenhowera, americkým historikom Davidom Eisenhowerom. Po obede viedli zaujímavú diskusiu a, samozrejme, nasledovala spoločná fotka. Aby mal Martin Klus  v budúcnosti čo ukazovať svojim potomkom.

BRATISLAVA VYHLÁSILA MIMORIADNU SITUÁCIU!
Bratislavský magistrát vyhlásil od soboty na území hlavného mesta SR mimoriadnu situáciu z dôvodu tranzitnej migrácie. TASR o tom informoval hovorca hlavného mesta Bratislavy Peter Bubla. "Dôsledkom toho, že okolité štáty uzatvorili hranice, sa aj... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik