Kolíková tlačí na PS: TU NEJDE O SLOVENSKO, TU IDE O FICA!
07 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Mária Kolíková (Saska) zrejme ešte nezaregistrovala, že voľby 2023 už prebehli a nie jej materská strana je tá, od ktorej závisí zloženie novej vlády Slovenskej republiky. Inak sa nedá vysvetliť si jej „šafárenie“ s ministerstvami. Jedine v prípade, že tu naozaj nejde o Slovensko, ale o zbavenie Fica premiérskej stoličky za každú cenu.

Fico „drží bobríka mlčanlivosti“, mainstream už má vlády. No a Mária Kolíková využila sobotu na to, aby si pošpekulovala o tom, ktorý prípadný koaličný partner má obsadiť ministerský post na ministerstve spravodlivosti či vnútra.

Fico plní sľuby

Robert Fico ešte dávnejšie pred voľbami sľúbil, že kým nebude jasná koalícia a Programové vyhlásenie vlády, nemieni hovoriť o tom, ktorý post ktorá z prípadných koaličných strán obsadí. Aktuálne sa baví na médiách hlavného prúdu, ktoré keď nemajú správy o prebiehajúcich rokovaniach, tak si všetko vymyslia. „Prakticky nič z toho, čo uverejňujú, nie je pravda,“ konštatuje predseda Smeru plniac svoj sľub nehovoriť o prebiehajúcich rokovaniach.

Fico vysvetľuje mainstreamu: ČO SA STALO VO VOĽBÁCH? (VIDEO)
Robert Fico sa aj po voľbách vracia k „video sérii“ Čo sa nezmestilo na tlačovku. V tej aktuálnej časti rozoberá voľby a dianie bezprostredne po nich, nevynechal však ani kritiku novinárov hlavného prúdu, ktorí len potvrdili svoje aktivistické... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Mainstream už vládu má. Dokonca dve

Hoci víťaz volieb sa na margo zloženia novej vlády nijako nevyjadruje, Denník N zostavil hneď dve vlády. V jednej bude premiérom práve Robert Fico (Smer-SSD), rezort vnútra by podľa „mienkotvorcov“ mohla viesť Denisa Saková (Hlas-SD), ministrom obrany by mohol byť Robert Kaliňák (Smer-SSD) a na poste ministra spravodlivosti by pôsobil Eduard  Burda, nominovaný Smerom.

Denník N | Ako si Denník N predstavuje vládu, ktorú by zostavil Robert Fico

Ak by bol premiérom Michal Šimečka (Progresívne Slovensko), tam si Denník N predstavuje na ministerstve vnútra Jaroslav Spišiak (Progresívne Slovensko), za ministerstvo obrany by bol zodpovedný Peter Kmec (Hlas-SD) a na poste ministerky spravodlivosti by N-ko „dosadilo“ Zuzanu Števulovú (Progresívne Slovensko).

Denník N | A takto by podľa Denníka N mohla vyzerať vláda pod vedením Michala Šimečku

Ex-ministerka hľadá cestu

„Ak má zabrániť vláde SMERu to, že Hlas bude môcť viesť ministerstvo vnútra, je to určite lepšia cesta pre Slovensko, ako spravodlivosť aj vnútro v rukách SMERu. Toto si musia dobre premyslieť v Progresívnom Slovensku,“radí Kolíková progresívnym kolegom.

Vidí sa „na spravodlivosti“?

„Boj o právny štát a demokraciu stojí aj na takýchto kompromisoch, aj keď rozumiem ich citlivosti. Najhorší variant pre Slovensko by bol, že oba rezorty skončia u Roberta Fica. Rozloženie silových rezortov a bezpečnostných zložiek v koalícii PS, Hlas, KDH a SaS môže mať rozumnú  rovnováhu, aj keď vnútro ostane HLASu,“rozmýšľa Mária Kolíková na sociálnej sieti.

Progresívci sa tak ľahko nedajú

"Pokúsime sa našim partnerom v SaS vysvetliť, že pre dôveryhodnosť celej vlády nemôžeme strane Hlas uvoľniť post premiéra a zároveň aj ministerstvo vnútra," odkázalo PS svojim prípadným kolegom zo SASKY.

Michelko: Toto, čo dnes funguje v „červených denníčkoch“ je ťažký žurnalistický aktivizmus! (VIDEO)
Vydavateľ a politológ Roman Michelko je jeden z desiatich, ktorí sa spolu s Andrejom Dankom prekrúžkovali do Národnej rady SR pod hlavičkou Slovenskej národnej strany. Od voličov získal takmer 26-tisíc hlasov a v NR SR bude zrejme pôsobiť vo Výbore... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!