MAINSTREAM ZÚRI! Kali chce slobodu slova, tak mu ZATVÁRAJÚ ÚSTA (VIDEO)
07 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Meno Koloman Magyary je mnohým asi málo známe. Aj pseudonym Kali poznajú hlavne fanúšikovia rapovej hudby. Aj on sa počas volebného dňa vyjadril k tomu, prečo ide voliť. Ťažko povedať, či vôbec tušil, koho všetkého svojim videom zaujme. Všimol si ho totiž mainstream, ale aj ten, koho v ňom spomína.

Nepovedal, kto dostane hlasy jeho rodiny, no vysvetlil, že ide aj kvôli tomu, že je za slobodu slova, pričom spomenul Dannyho Kollara. Toho mainstream vidí ako recidivistu a dáva mu rôzne nelichotivé nálepky. Kaliho video si pozrel aj „krotiteľ hoaxov“, ktorý raperovi na Instagrame v siahodlhom príspevku vysvetlil, ako sa podľa neho veci majú, na čo hudobník reagoval veľmi stručne. A reagovali aj Dannyho fanúšikovia, či odporcovia. A čo sám Kollar? Jeho odkaz je jasný – nedajte sa rozdeliť.

Prečo šiel voliť Kali

30. septembra Kali na Facebooku zverejnil video, v ktorom hovorí, že voliť ide, ako človek, ktorý je za slobodu slova.

„Bol by som nerád, aby mi jedného dňa došiel domov zatykač za to, že poviem niečo, čo sa niekomu nepáči. Ako napríklad Danny v Anglicku, ktorý mimochodom nikomu nedrží zbraň pri hlave, ani nikoho nenúti, aby ho niekto počúval, ľudia si ho nájdu sami," hovorí raper, ktorý má na mysli Dannyho Kollara.

Kalimu sa nepáči ostrakizácia iných, ako hlavným prúdom preferovaných názorov a rozhodovanie o tom, aké informácie sa k nám majú dostávať, považuje za nefér.

Kali: Idem voliť ako tatko mojej dcéry, ktorú mi porodila moja manželka a nie ja (VIDEO)
Známy raper Kali…idem voliť ako tatko mojej dcéry, ktorú mi porodila moja manželka a nie ja…. <iframe... Čítať ďalej
30 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Ako vidí Dannyho Kollara mainstream

Mnohí mainstreamoví novinári o Kollarovi hovoria, ako o recidivistovi. Je síce pravdou, že na neho bolo vydaných niekoľko európskych zatykačov, oficiálne však odsúdený nikdy nebol, takže ´recidivista´ je príliš silný výraz, keďže ten označuje niekoľkokrát odsúdeného zločinca.

Kollar žije dlhodobo v Anglicku a ako paradox vyznieva fakt, že jeho vydanie na Slovensko sa opakovane odložilo – slovenské OČTK nedodali britskej strane včas všetky potrebné dokumenty. O tom, ako sa Danny Kollar skrýva v Londýne, sa počas dvoch rokov v mainstreame popísali celé legendy, pričom on v Londýne žije už takmer 20 rokov. To však Aktualitám, SME-čku, či Denníku N nebráni nazývať ho antisemitom, hoaxerom či „náckom“.

Ozval sa aj "Krotiteľ hoaxov"

Kaliho si podal aj instagramový profil Krotíme hoaxy, za ktorým stojí Vladimír Šnídl z Denníka N.

„Predstavte si, Kali, že máte príbuzného v nemocnici a niekto toto robí ošetrujúcim zdravotníkom. Raper vo videu tiež dodal, že volí aj kvôli svojej dcére, ktorú vraj v škole ohrozuje nejaký džender. Možno aj Kali raz pochopí, že dcéru môžu v živote oveľa viac ohroziť internetoví, primitívni agresori, ktorí si liečia mindráky snahou ubližovať iným," odkazuje raperovi krotiteľ hoaxov Šnídl.

pixabay.com | Cenzúra

Vážení progresívci tu ste skončili!

„Ďakujem, vážim si to," reagoval stručne Kali. Iní diskutéri boli zdieľnejší.

„DKX má možno svojský štýl, ale určite nie je hoaxer ako ho nazývate, zatiaľ všetko čo tvrdil bola pravda a to vás evidentne s**e. Ale uvidíme či sa vyplní aj ďalšia z jeho predikcií, a to tá, že vážení progresívci tu ste skončili,“ bráni Kollara pod Šnídlovým príspevkom užívateľ petko_hroch.

„Mňa fascinuje, ako sa slobodou mať „iný názor" oháňajú práve fanúšikovia Bombica... veď on je prvý, kto za akýkoľvek iný názor, než je ten jeho, vystavuje ľudi verejnej šikane a posmechu. Dokáže to urobiť dokonca aj svojim vlastným fanúšikom, ak si dovolia v niečom málo nesúhlasiť. A takíto ľudia sa stavajú do roly disidentov, ktorí musia bojovať za svoj „názor"... celé naopak tato doba,“ ťažká si Verrojerro.

ZASTAVME MIGRANTOV! V Kolároch a Veľkej Čalomiji sa chystá živá reťaz (FOTO+VIDEO)
Veľkú Čalomiju a Koláre – obce v okrese Veľký Krtíš v poslednom čase zviditeľnila invázia migrantov. Tí podľa policajného prezidenta či premiéra nie sú problém a ak by aj boli, tak s tým Slovensko nič nevie robiť, len im uvoľniť priechod našim... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Video zaujalo aj mainstream

Pluska tvrdí, že Kaliho názor rozdelil jeho fanúšikov. Jedni sa ho zastávajú, no iní mu pripomínajú jeho produkciu z hudobných začiatkov, z formácie 85101. Jej členovia sú údajne spájaní s extrémizmom a Pluska tvrdí, že kritika smeruje hlavne na klip ku skladbe Náš svet.

Niektorí sa ho zastávajú, iní píšu o veľkom sklamaní. Viacerí mu pripomenuli jeho vlastnú temnú škvrnu z minulosti, keď ešte rozbiehal kariéru. Vtedy pôsobil vo formácii s názvom 85101, ktorej členovia sú spájaní s extrémizmom či neonacizmom. Kritiku si vyslúžil najmä klip ku skladbe Náš svet.

Danny Kollar | Danny Kollár

Nemajú absolútne nič

„Haščák a jeho autori sú zúfalci,“ napísal v reakcii na článok na sociálnej sieti Telegram Danny Kollár s tým, že ak by sa v Británii čo len zľahka prejavil ako antisemita, dávno sedí v tamojšom väzení.

„Systém sa bráni, zúfalo - cez bulvár. Systém sa bráni, pretože oni nechcú skutočnú slobodu slova, jediné co chcú, je rozhádať nás,“ upozorňuje Kollar.

Elektromobil: Preferovaný, no takmer neuhasiteľný (GALÉRIA)
Elektromobilita je Európskou úniou už niekoľko rokov doslova pretláčaná a pomaličky to začína byť vidieť aj na slovenských, či českých cestách. Elektromobily sú však nočnou morou pre hasičov – horiaci elektromobil takmer nie je možné uhasiť. Na... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!