Gröhling chváli Šimečkov HLBOKÝ PREDKLON Pellegrinimu: Treba vyvinúť maximálne úsilie, aby Fico nevládol!
07 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Exminister školstvaGröhling Šimečkovi tlieska! Progresívne Slovensko (PS) v rámci povolebných rokovaní o zostavení možnej koalície s Hlasom, SaS a KDH ponúklo predsedovi Hlasu Petrovi Pellegrinimu premiérsku pozíciu. Treba vyvinúť maximálne úsilie na to, aby nevznikla koalícia Smeru, Hlasu a SNS!

Tieto voľby de facto vyhral Hlas

"Osud krajiny má v rukách Progresívne Slovensko. Tento týždeň prebehlo pár rokovaní. Trochu sa otáľalo, váhalo, mlčalo. Už na utorkovom stretnutí s PS sme s Richardom Sulíkom hovorili, že Hlasu treba okamžite ponúknuť pozíciu predsedu vlády a ministra vnútra, aby Robert Fico nemal náskok. Tieto voľby totiž de facto vyhral Hlas, pretože si ako jediný môže vyberať, s kým pôjde do vlády," uviedol Branislav Gröhling (SaS) na sociálnej sieti.

Napokon je rád, že sa PS rozhodlo dať ponuku Hlasu na premiéra. Navyše, ďalšou potešujúcou správou podľa neho je, že po včerajšku je opäť za rokovacím stolom aj KDH.

"Stále tu však hrozí, že vznikne vláda Smeru, Hlasu a SNS. Keď sa pozriem na možné nominácie, obzvlášť pri školstve, je mi smutno. Ak nám ide o budúcnosť Slovenska, ponuka pre Hlas sa nemôže týkať len postu premiéra," upozorňuje saskár.

"Jasné, ozvú sa kritické hlasy. Lenže na výber máme iba dve možnosti: Štvrtá vláda Smeru alebo vláda s Hlasom. Buď bude mať Smer pod palcom kompletne celý štát alebo vznikne slušná prozápadná vláda. Tá druhá verzia vlády je zjavne lepšia možnosť než ďalšie štyri roky Smeru. Preto je treba vyvinúť maximálne úsilie na to, aby takáto vláda vznikla," uzavrel Gröhling.

AKTUÁLNE: ŠIMEČKA SIAHOL AŽ NA DNO! Ponúkol Pellegrinimu PREMIÉRSKE KRESLO
Uchýlil sa k najkrajnejšej možnosti! Progresívne Slovensko (PS) v rámci povolebných rokovaní o zostavení možnej koalície s Hlasom, SaS a KDH ponúklo predsedovi Hlasu Petrovi Pellegrinimu premiérsku pozíciu. Nesúhlasí však s tým, aby strane Hlas... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Šimečka v predklone

"Oceňujem včerajšie rozhodnutie predsedníctva KDH odmietnuť koalíciu so SMERom a potvrdiť ochotu ďalej rokovať o štvorkoalícii. Je to dôležitý impulz do ďalších rokovaní," napísal líder PS Michal Šimečka na facebooku.

"Zároveň chcem potvrdiť, že v záujme vytvorenia štvorkoalície som pripravený vzdať sa postu predsedu vlády v prospech Petra Pellegriniho, pričom PS bude trvať na obsadení postu ministra vnútra," dodáva.

Pritom pred voľbami sa v každej diskusnej relácii vyjadroval celkom jasne, že ak PS bude zostavovať vládu, nevidí dôvod, prečo by sa vzdávalo postu predsedu vlády.

"Ako som minulý víkend sľúbil, PS je skutočne pripravené zabojovať o to, aby nám tu nevládol Robert Fico a aby Slovensko bolo demokratickou a proeurópskou krajinou, kde je garantovaný právny štát," vysvetľoval líder progresívcov zmenu svojho postoja.

Fico vysvetľuje mainstreamu: ČO SA STALO VO VOĽBÁCH? (VIDEO)
Robert Fico sa aj po voľbách vracia k „video sérii“ Čo sa nezmestilo na tlačovku. V tej aktuálnej časti rozoberá voľby a dianie bezprostredne po nich, nevynechal však ani kritiku novinárov hlavného prúdu, ktorí len potvrdili svoje aktivistické... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik