A TERAZ VÁŽNE: Kto bude v novej vláde?
07 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Kým mainstream sa ešte stále modlí, aby sa im splnilo ich zbožné prianie a vládu zostavilo Šimečkovo Progresívne Slovensko, v zákulisí sa už konečne začali vecné rozhovory. A alternatíva začína udávať tempo, lebo v poslednom čase disponuje dôveryhodnejšími informáciami. Žeby Robert Fico splnil svoj sľub a o novinky sa už delí len s tými takzvanými konšpiračnými webmi, teda s nami?

Posledné informácie sme prebrali s malými doplneniami z Hlavných správ.

Po tom, čo sa KDH veľmi jasne vyhranilo proti vláde so smerom, a síce omnoho opatrnejšie, ale aj proti vláde s PS, nabrali rozhovory o novej vláde Smer – Hlas – SNS na obrátkach. A konečne sa začali vecné rozhovory, píšu Hlavné správy.

Čo vedia Hlavne správy o zložení novej vlády

V prvom rade premiérom bude naozaj Robert Fico nie Peter Pellegrini, ktorý sa pravdepodobne stane predsedom parlamentu. Túto pozíciu už zastával a táto pozícia je omnoho vhodnejšia na odštartovanie prezidentskej kampane, ako post premiéra. Zatiaľ by proti nemu stál iba Korčok, ktorého by podporovali všetky mainstreamové dezinformačné médiá a výsledok bude ako v prípade PS. Do poslednej chvíle bude Korčok viesť a potom vyhrá Pellegrini. Samozrejme, to je totálna hrôza pre najzaostalejšiu časť spoločnosti – slniečkarov. Nočná mora 2.0.

AKTUÁLNE: ŠIMEČKA SIAHOL AŽ NA DNO! Ponúkol Pellegrinimu PREMIÉRSKE KRESLO
Uchýlil sa k najkrajnejšej možnosti! Progresívne Slovensko (PS) v rámci povolebných rokovaní o zostavení možnej koalície s Hlasom, SaS a KDH ponúklo predsedovi Hlasu Petrovi Pellegrinimu premiérsku pozíciu. Nesúhlasí však s tým, aby strane Hlas... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Čo ďalej vieme o zložení novej vlády.

Je niekoľko nosných rezortov. Ministerstvo vnútra, zahraničia, financií a spravodlivosti.

Do vlády teda mieria – Denisa Saková ale nie ako ministerka vnútra, čo je do istej miery prekvapivé. Denisa Saková má v strane Hlas silnú pozíciu a druhý najvyšší počet krúžkov. Ale na tento post pravdepodobne nedosiahne. Podľa informácii Hlavných správ by mala zaujať pozíciu ministerky spravodlivosti, zatiaľ čo kreslo ministra vnútra by mal obsadiť jej kolega Matúš Šutaj Eštok (tiež zo strany Hlas), ktorý si získal väčšiu dôveru predsedu strany Hlas Petra Pellegriniho.

Zdroj: FB DS | Denisa Saková

Šutaj Eštok v dlhej predvolebnej kampani veľmi intenzívne a nebojácne kritizoval Daniela Lipšica ako šéfa Špeciálnej prokuratúry ako aj Štefana Hamrana na poste šéfa polície.

Zdá sa, že Šutaj Eštok by mohol veľmi tvrdo zakročiť proti garnitúre, ktorá sa nechala zneužiť na používanie falošných univerzálnych svedkov s cieľom zlikvidovať politickú opozíciu. Šutaj Eštok zdá sa nemá väzby na žiadne skupiny, ktoré viedli boj proti Smeru a Hlasu a môže sa stať čističom tohto skazeného prostredia.

Do vlády, zatiaľ to tak vyzerá, mieri aj Ladislav Kamenický na post ministra financií.

Zdroj: FOTO - TASR | Ladislav Kamenický

A smeruje tam aj Ľuboš Blaha na post ministra zahraničných vecí. Táto nominácia by bola kľúčová, lebo by zabezpečila samostatnosť a existenciu slovenského národa a štátu a taktiež veľmi potrebnú zmenu národného politického kurzu k pripojeniu sa k víťazom aktuálnej celosvetovej krízy a postupného odpojenia sa od lúzrov, ktorí z tejto krízy vyjdú ako porazení. Našťastie v ťažkých časoch Slovensko vždy vyprodukovalo takých synov svojho národa, ktorí ho previedli tými najťažšími úsekmi histórie bez toho, aby stratilo svoju suverenitu. Verme, že to tak bude aj teraz.

Zdroj: TG/ĽB | Ľuboš Blaha

Veľa ministerstiev však obsadí Hlas, je to daň za jeho účasť vo vláde. Z jeho radov by mal vzísť minister školstva, šepká sa o Druckerovi a tiež Erik Tomáš, ktorý sa uchádza o pozíciu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny.

Richard Raši by mal podľa kuloarných informáci obsadiť post ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie.

Vo vláde bude určite aj Robert Kaliňák. Keďže ministerstvo vnútra bude zdá sa riadiť Matúš Šutaj Eštok, na Roberta Kalliňáka zostane pravdepodobne rezort obrany. Kaliňák veľmi intenzívne podniká v oblasti zbrojárstva, ale táto informácia je zatiaľ nepotvrdená.

Podľa informácií Hlavného denníka by mal byť Andrej Danko podpredsedom NR SR alebo predsedom poslaneckého klubu SNS a Ing. Rudolf Huliak by mal byť ministrom životného prostredia. Richard Takáš zo Smeru zase ministrom pôdohospodárstva.

Zdroj: FOTO TASR - Jaroslav Novák | Richard Takáč (Smer-SD)

Nie je zatiaľ jasné, koho určí Fico ako premiér za šéfa SIS, ale malo by to zostať v jeho kompetencii.

Treba zdôrazniť, že konečne už vypadlo tancovanie s PS z programu a koalícia už je viac-menej istá. Delia sa už iba pozície, čo nie sú len kreslá ministrov ale stovky miest na ministerstvách, v dozorných radách štátnych podnikov a v ďalších štátnych organizáciách.

Keďže jednotliví aktéri sa už poznajú z predchádzajúceho vládnutia, rozhovory prebiehajú veľmi rýchlo.

Kolíková tlačí na PS: TU NEJDE O SLOVENSKO, TU IDE O FICA!
Mária Kolíková (Saska) zrejme ešte nezaregistrovala, že voľby 2023 už prebehli a nie jej materská strana je tá, od ktorej závisí zloženie novej vlády Slovenskej republiky. Inak sa nedá vysvetliť si jej „šafárenie“ s ministerstvami. Jedine v... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik