A JE TO TU! Šimečkovci NARAZILI s Hlasom na prvý problém
07 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Pre dôveryhodnosť vlády nemožno dať Hlasu-SD premiérsky post i rezort vnútra! Tvrdí to Progresívne Slovensko. Tu však môže nastať problém. Peter Pellegrini totiž jasne komunikoval, že vedenie polície i špeciálnej prokuratúry musí ísť po zostavení novej vlády okamžite do zabudnutia. A toto progresívci nedopustia. Svojich ľudí, na čele s policajným prezidentom Hamranom, si nedajú.

Ešte ani nie sú v koalícii, už sa nezhodnú

Hnutie Progresívne Slovensko (PS) sa nestotožňuje s názorom SaS, že pre vznik štvorkoalície je potrebné Hlasu-SD ponúknuť okrem postu predsedu vlády aj ministerstvo vnútra. PS zároveň upozornilo, že podobné verejné výzvy zo strany SaS nepovažuje za šťastný vstup do rokovaní.

"Pokúsime sa našim partnerom v SaS vysvetliť, že pre dôveryhodnosť celej vlády nemôžeme strane Hlas uvoľniť post premiéra a zároveň aj ministerstvo vnútra," uviedlo PS vo svojom vyhlásení.

Šéf hnutia Michal Šimečka oznámil, že je pripravený v záujme vytvorenia štvorkoalície prenechať pozíciu premiéra predsedovi Hlasu-SD Petrovi Pellegrinimu.

SASKA riadne tlačí, dala by Pellegrinimu všetko

Podpredseda SaS Branislav Gröhling v reakcii upozornil, že v záujme vytvorenia štvorkoalície je potrebné Hlasu-SD okrem premiérskeho postu ponúknuť aj ministerstvo vnútra. Gröhling poukázal na to, že Hlas-SD si môže ako jediný vyberať, s kým pôjde do vlády.

Obdobne sa na sociálnej sieti vyjadrila aj bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. "Ak má zabrániť vláde Smeru to, že Hlas bude môcť viesť ministerstvo vnútra, je to určite lepšia cesta pre Slovensko ako spravodlivosť a aj vnútro v rukách Smeru," odkázala Kolíková smerom k PS.

Progresívci už predpoludním zdôraznili, že trvajú na obsadení postu ministra vnútra.

AKTUÁLNE: ŠIMEČKA SIAHOL AŽ NA DNO! Ponúkol Pellegrinimu PREMIÉRSKE KRESLO
Uchýlil sa k najkrajnejšej možnosti! Progresívne Slovensko (PS) v rámci povolebných rokovaní o zostavení možnej koalície s Hlasom, SaS a KDH ponúklo predsedovi Hlasu Petrovi Pellegrinimu premiérsku pozíciu. Nesúhlasí však s tým, aby strane Hlas... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik