ZVRHLÍK V RADOCH POLÍCIE. RICHARD VRAJ ZNEUŹIVAL MLADISTVÉ
06 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

39 ročný  Richard si hľadal obete medzi mladými dievčatami, ktoré mal zneužívať. Šokujúce je, že pôsobí ako policajt , čo aj patrične využíval. Richard dokonca dostal vyznamenanie od prezidentky.  

Richard pôsobí na pohľad sympatický, je vyšportovaný , takže problém pri zoznamovaní so ženami by nemal mať. Navyše ako policajt  má v popise práce pomáhať a chrániť. Svojmu poslaniu sa však spreneveril. 

Podľa informácií denníka Nový čas mal na internetových portáloch hľadať neplnoleté a mladistvé dievčatá.

„Najprv si o nich zistil informácie a potom s nimi ako policajt nadviazal kontakt. Nakoniec ich zrejme pod rôznymi hrozbami sexuálne zneužíval,“ uviedol zdroj.

Obete si hľadal takisto aj vo fitnescentre, kde pracoval ako tréner. Niektoré nemali ani 15 rokov.

Prípadom sa už zaoberá Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR.

Ministerstvo vnútra obvinenie potvrdilo

Nový čas oslovil ministerstvo vnútra, ktoré vážne obvinenia potvrdilo.

„Policajti Úradu inšpekčnej služby a ďalších zložiek PZ počas akcie 4. 10. 2023 zadržali podozrivú osobu - príslušníka Policajného zboru služobne zaradeného na OR PZ Bratislava 2, ktorej vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vzniesol obvinenie za trestný čin sexuálneho zneužívania a zneužitia právomoci verejného činiteľa,“ informoval tlačový odbor ministerstva. V súčasnosti sa vykonávajú ďalšie procesné úkony s dohľadom prokurátora.

Mama obvineného verí svojmu synovi

Aj mamu obvineného denník oslovil, tá však obvineniu neverí. O synovi povedala: „Dvanásť rokov mal priateľku, ale nechcel mať deti, preto sa rozišli, aj keď zostali stále v dobrom vzťahu.

Spláca hypotéku, má malé auto a motorku, na ktorej raz ročne robil dobročinnú akciu pre postihnuté deti na škole na Mokrohájskej. Nepije, nefajčí, dokonca sa nevenoval ani súťažnej kulturistike, lebo si nechcel nič nezákonné dávať.“

Svedok má na Richarda iný názor

Známy, ktorý sa s Richardom stretával vo fitnescentre v Bratislave, tvrdí však niečo iné: „Každé nové dievča, ktoré tam prišlo cvičiť, hneď oslovil a chcel s ním niečo mať. Po odmietnutí začal byť nepríjemný. Zisťoval si informácie a ďalej naliehal.“

Richard si môže v prípade dokázania viny posedieť vo väzení až 10 rokov.

Polícia prípad vyšetruje a čaká , či sa neozvú aj ďalšie obete. Podľa § 201 Trestného zákona môže byť páchateľ obvinený, ak vykoná súlož s osobou mladšou ako 15 rokov, alebo kto takú osobu iným spôsobom sexuálne zneužije. Za takýto trestný čin hrozí páchateľovi trest odňatia slobody v základnej skutkovej podstate na 3 až 10 rokov, pri závažnejších formách konania na 7 až 12 rokov. V prípade trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa môže verejnému činiteľovi hroziť trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov, pri závažnejších formách konania na 4 až 10 rokov.

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok