VŠETKO JE INAK! Peter Pellegrini o rozkolísanej Monike Beňovej (VIDEO)
06 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Ešte ani vládnuť nezačali, už sa Monika Beňová postarala o miernu roztržku medzi stranami Hlas SD a Smer SSD. Voči reakcii, ktorá vyšla od Moniky Beňovej po víťaznej volebnej noci sa ohradil Peter Pellegrini. Europoslankyňa Monika Beňová sa neskôr ospravedlnila. Vraj. Dnes je všetko inak a Peter Pellegrini tvrdí, že žiadne ospravedlnenie v SMS, ktorú mu Beňová poslala, nebolo. 

Monika Beňová je podľa Petra Pellegriniho „rozkolísaná v názoroch“.

„Ja ju poznám dlhé roky a ona raz tak rozpráva, raz tak,“ povedal pre Joj24 predseda Hlasu.

„Veď si všimnite, čo ona už za desať rokov narozprávala. Raz kritizovala Roberta Fica a išla ho zadupať pod čiernu zem. O mesiac sa mu hodila okolo krku, potom zase raz nadávala na prezidentku, potom ju ako ženu chránila,“ odpovedal Pellegrini na otázku novinárov, ktorí sa pýtali na komunikáciu s Monikou Beňovou.

Ak Beňová znovu bude chcieť kandidovať v júnových eurovoľbách, podľa Pellegriniho bude znovu v Smere „pečená, varená“.

Pellegrini potvrdil, že Beňová mu poslala správu, tak, ako to tvrdila potom, ako sa podľa neho nevhodne vyjadrila na adresu strany HLAS - SD, po volebnej noci.

Podľa predsedu Hlasu však nešlo o ospravedlnenie, tak ako to Beňová tvrdila.

"To slovo ospravedlnenie tam nebolo a ja som to ani nečakal. Ale napísala a pre mňa je to vybavené. Ďakujem jej za ňu. Priznám sa, že som jej možno nedžentlmensky neodpovedal, pretože si nemyslím, že sa mi momentálne ešte žiadalo jej odpísať,“ povedal o správe od Beňovej. 

O čo išlo?

Počas volebnej noci Monika Beňová, odchádzajúc z centrály Smeru nevhodne reagovala na otázku novinárov o tom, či Hlas pôjde do koalície so Smerom. Peter Pellegrini reagoval v zmysle, že Hlas nie je žiadna "podržtaška" a že Smer by to mal vedieť, keďže je závislý práve od rozhodnutia Hlasu.

Ako uviedol Pellegrini, poznámka Moniky Beňovej bola podľa neho na adresu Moniky Beňovej nemiestna.

Beňová sa mu ospravedlnila aj osobne, aj na sociálnej sieti.

Eufória volebnej noci

Po tom, ako sa v Smere na Súmračnej dozvedeli o víťazstve vo voľbách, prepukla veľká radosť. Časom sa jednotliví vrcholní predstavitelia, odchádzajúc z centrály, vyjadrili aj pre novinárov.

Novinárov okrem iného zaujímalo aj to, či sa Smeru podarí presvedčiť Hlas a SNS na koaličnú spoluprácu.

„Hlas? Jasné!,“ odpovedala Monika Beňová s veľkým smiechom odchádzajúc z povolebnej oslavy.

Urážlivé správanie sa pani europoslankyne

Peter Pellegrini po stretnutí s prezidenkou odpovedal aj na novinársku otázku, ktorá sa týkala práve vyjadrenia Moniky Beňovej.

„Som predsedom suverénnej strany Hlas, ktorá za tri roky niečo aj dokázala a takéto správanie sa pani europoslankyne považujem fakt až za urážlivé,“ konštatuje Pellegrini s tým, že po prehýrenej noci mala pani poslankyňa v hlave nie len myšlienky. Predseda Hlasu si však nemyslí, že by sa mala takto arogantne správať k potenciálnemu koaličnému partnerovi.

„A to už dupľom, že ich budúcnosť, či zostanú v opozícii, alebo v koalícii, závisí na strane Hlas. Tak by som poprosil, aby sme sa navzájom tolerovali, boli k sebe slušní a správali sa tak, ako sa patrí,“ konštatuje Pellegrini s tým, že dúfa, že toto bolo posledné podobné gesto vo vzťahu k Hlasu.

Beňovej ospravedlnenie

„Ja som sa o 4:35 v nedeľu ráno nesmiala Hlasu SD, pobavila ma otázka médií, ktoré už chceli zostavovať vládu. Hlas SD aj PS dosiahli veľmi pekné výsledky vo voľbách. My sme vyhrali. Vždy to tak proste je, niekto je prvý a niekto na iných miestach. Vždy rozhodnú voliči. Skutočne by už mohol skončiť ten liberálny hejt. Je to nedostojné. Účasť vo voľbách bola veľmi vysoká, voliči rozhodli. My ďakujeme,“uviedla Beňová na sociálnej sieti.

„Ja som sa pánu Pellegrinimu za to osobne ospravedlnila. Ak sa ho to dotklo, mrzí ma to, nebolo to myslené negatívne voči Hlasu a zablahoželala som mu,“ doplnila Beňová pre denník Pravda, pričom poznamenala, že je načase venovať sa tomu, čo od volených zástupcov Slováci očakávajú.

VIAC:

Monika Beňová sa ospravedlnila Petrovi Pellegrinimu (VIDEO)
Ešte ani vládnuť nazačali, už sa Monika Beňová postarala o miernu roztržku medzi stranami Hlas SD a Smer SSD. Voči reakcii, ktorá vyšla od Moniky Beňovej po víťaznej volebnej noci sa ohradil Peter Pellegrini. Europoslankyňa Monika Beňová sa neskôr... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!