Viktor Orbán a Robert Fico by mohli vytvoriť precedens v EÚ
06 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Podľa ruského vojenského experta bude čoraz menej ľudí podporovať Ukrajinu a viac sa zameriavať na záujmy vlastnej krajiny. Anatolij Matvijčuk, ruský vojenský expert zdôraznil, že Viktor Orbán a Robert Fico by mohli vytvoriť precedens v Európskej únii.

Krajiny Európskej únie môžu znížiť svoju podporu Ukrajine, aby ochránili národné záujmy, povedal pre ruskú tlačovú agentúru Lenta plukovník vo výslužbe Anatolij Matvijčuk, vojenský expert.

V rozhovore Matvijčuk okrem iného hovorí o precendese, ktorý svojou politikou vytvoril Viktora Orbána v Európe, pretože maďarský premiér ako prvý uprednostnil záujmy svojej krajiny pred záujmami Ukrajiny.

Podľa experta by k veľkému obratu mohlo viesť to, že Slovensko po zvolení Roberta Fica pozastavilo dodávky zbraní, hoci ako prvý členský štát NATO poslalo na Ukrajinu bojové lietadlá.

"Myslím si, že potom väčšina rozumných krajín zmrazí svoju podporu a pomaly uvidíme, ako záujem o Ukrajinu zoslabne," vyhlásil plukovník. 

ČAPUTOVÁ STOPLA VOJENSKÚ POMOC UKRAJINE! Musí rešpektovať výsledky volieb

Prezidentka Zuzana Čaputová zarazila úradnícku vládu! Postavila sa proti zámeru ministerstva obrany poskytnúť ďalší balík vojenskej pomoci Ukrajine v situácii, keď parlamentné voľby vyhrali strany, ktoré takúto pomoc odmietajú, informoval Denník N. Na "stopku" reagoval aj český premiér Petr Fiala, ktorý tvrdí, že sa nevyužívajú všetky prostriedky na pomoc Ukrajine.

Viac v článku:

ČAPUTOVÁ STOPLA VOJENSKÚ POMOC UKRAJINE! Musí rešpektovať výsledky volieb
Prezidentka Zuzana Čaputová zarazila úradnícku vládu! Postavila sa proti zámeru ministerstva obrany poskytnúť ďalší balík vojenskej pomoci Ukrajine v situácii, keď parlamentné voľby vyhrali strany, ktoré takúto pomoc odmietajú, informoval Denník N.... Čítať ďalej
05 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok