Šimečkova ponuka pre Petra Pellegriniho!
06 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Ponuka, ktorá sa neodmieta! Alebo žeby áno? Predseda PS, Michal Šimečka, podľa TA3, dal Petrovi Pellegrinimu ponuku, ktorá sa vraj neodmieta. Zatiaľ nie je nič isté! Rokovania prebiehajú a prebiehajú sa aj médiá s informáciami, ktoré sú zatiaľ iba dohady.

"Predpokladám, že Pellegrini má ambíciu byť premiérom a keďže momentálne má Fico poverenie, mal by sa Michal Šimečka s ponukou poponáhľať. Chcem veriť, že v PS spravia všetko pre to, aby sa Fico nedostal k moci. Koniec koncov, s tým išli do boja a preto ich ľudia volili,“ napísal Sulík podľa TA3.

Progresívne Slovensko ponúklo Pellegrinimu post predsedu vlády v prípade štvorkoaličnej vlády, píše Denník N.  Súčasťou ponuky však je, že by ministerstvo vnútra viedol nominant PS, dodalo N-ko.

Peter Pellegrini rokuja aj so SMER SSD

Na Slovensku to vrie! Kým lídri strán sa vyjadrujú o pokrokoch v rokovaniach o zostavení vlády veľmi striedmo, svoje špekulácie zdieľa od volieb každý politológ, analytik, všetky médiá a snáď každý Slovák, či už volil progresívcov alebo sociálnu demokraciu. Tak ako to bude? Kto má zaručene pravdu? 

Máme novú vládu?

"Vládnu koalíciu vytvoria strany Smer-SSD. Hlas-SD a SNS. Podľa viacerých od seba nezávislých nemenovaných zdrojov agentúry SITA sa už predstavitelia spomínaných strán dohodli na vytvorení vládnej koalície," takto rozhodne informovala ešte vo štvrtok večer agentúta SITA.

Dnes (v piatok 6.10. pozn. red.) sa k nej pripojil aj portál Aktuality.sk. Fico podľa neho smeruje štvrtýkrát do premiérskeho kresla.

"Novú vládnu koalíciu vytvorí Smer. Jej členmi budú Hlas a SNS. Podľa našich informácií sa akékoľvek diskusie s KDH nikam nehýbu a hnutie s vysokou pravdepodobnosťou pôjde do opozície. To skrížilo plány Progresívnemu Slovensku. Bez KDH by zostava PS, Hlas a SaS nemala dostatočnú väčšinu v parlamente. Hlas sa preto rozhodol upredno

"Podľa dobre informovaných zdrojov už Smer a Hlas dokonca uzavreli debatu o poste premiéra. Tým bude v tejto zostave Robert Fico. Šéf Hlasu Peter Pellegrini by mal získať stoličku predsedu parlamentu, teda druhú najvyššiu ústavnú funkciu," uvádzajú Aktuality.sk.

Smeru sa údajne podarilo zabezpečiť podporu aj niektorých poslancov Hlasu, ktorým sa nepáčilo spojenie so Smerom. 

DOHODA SMERU A HLASU JE ZREJME NA SVETE! No Šimečka ešte stále verí...
Na Slovensku to vrie! Kým lídri strán sa vyjadrujú o pokrokoch v rokovaniach o zostavení vlády veľmi striedmo, svoje špekulácie zdieľa od volieb každý politológ, analytik, všetky médiá a snáď každý Slovák, či už volil progresívcov alebo sociálnu... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Na rokovania nezabúda ani predseda Smeru Robert Fico. Naďalej sa intenzívne stretáva ako s Pellegrinim, tak aj so šéfom SNS Andrejom Dankom. Nič však zatiaľ nepotvrdil.

Robert Fico odkazuje novinárom, aby nešpekulovali!

Väčšina medializovaných správ o stave povolebných rokovaní sa podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica nezakladá na pravde. Kým nedôjde k dohode, nechce nič komentovať. Uviedol to v piatok pre viacero médií. Najbližšie ho čaká stretnutie s predsedom SNS Andrejom Dankom. K prebiehajúcim rokovaniam sa nechce vyjadrovať ani strana Hlas-SD.

Robert Fico odkazuje novinárom, aby nešpekulovali!
Väčšina medializovaných správ o stave povolebných rokovaní sa podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica nezakladá na pravde. Kým nedôjde k dohode, nechce nič komentovať. Uviedol to v piatok pre viacero médií. Najbližšie ho čaká stretnutie s predsedom... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Veľký povolebný prieskum! Akú koalíciu si želajú občania?

Zdá sa, že všetko stojí a padá na strane Hlas - SSD. Líder Peter Pellegrini k úlohe držiteľa kľúča k novej vláde pristupuje veľmi zodpovedne a zrejme si uvedomuje aj to, čo môže získať a čo stratiť. Aký názor majú na budúcu koalíciu občania Slovenska, ukázal veľký povolebný prieskum, ktorý uskutočnila agentúra SANEP pre ta3, ktorá výsledky zverejnila až po voľbách.

S kým by mal ísť podľa vás Hlas-SD do koalície? Pýtali sa respondentov, ktorí boli voliči strany HLAS - SD.

Viac v článku:

Veľký povolebný prieskum! Akú koalíciu si želajú občania?
Zdá sa, že všetko stojí a padá na strane Hlas - SSD. Líder Peter Pellegrini k úlohe držiteľa kľúča k novej vláde pristupuje veľmi zodpovedne a zrejme si uvedomuje aj to, čo môže získať a čo stratiť. Aký názor majú na budúcu koalíciu občania... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok