Ruská jadrová päsť je ešte tvrdšia! Majú novú raketu! (VIDEO)
06 | 10 | 2023 I Milan Laca

Rusko úspešne otestovalo medzikontinentálnu raketu Burevestnik.

Putin: Bol to posledný úspešný test rakety. 

Otestovaná, pripravená

Rusko úspešne otestovalo medzikontinentálnu riadenú strelu Burevestnik, vybavenú jadrovým pohonom. Prezident Vladimir Putin to oznámil počas prejavu na plenárnom zasadnutí Medzinárodného diskusného klubu Valdai, informovala tlačová služba Kremľa . Ako vyplýva z jeho vyjadrenia, tento test bol posledný. Ruský líder zároveň zdôraznil, že Burevestnik je raketa s globálnym doletom a má jadrové zariadenie.

Ako môže letieť Burevestnik

A ešte jedna!

Putin zároveň upozornil na blížiace sa ukončenie prác na strategickom komplexe Sarmat. Podľa neho, by v blízkej budúcnosti mali byť príslušné zariadenia v bojovej službe.

Čo je Burevestnik? 

O Burevestniku sa toho veľa nevie. Podľa ruského ministerstva obrany, je táto raketa nezraniteľná voči všetkým existujúcim a budúcim systémom protivzdušnej a protiraketovej obrany. Je charakterizovaná ako „nízko letiaca, stealth riadená strela, nesúca jadrovú hlavicu s prakticky neobmedzeným doletom a nepredvídatelnou dráhou letu.

screenshot videa youtube | Raketa Burevestnik

Západ tušil 

O testoch pripravenosti Burevestnika písali noviny The New York Times 2. októbra bez toho, aby spresnili, či prebehli alebo ich len pripravovali. Svedčí to o nedostatku údajov americkej rozviedky, ktorá sa snaží sledovať všetky práce, súvisiace s týmto projektom, ktorý má v NATO označenie SSC-X-9 Skyfall.

Spojené štáty pozorne sledujú „pokrok“ najnovšej ruskej riadenej strely. Uvedomujú si, že jej zatiaľ nemôžu brániť ničím vlastným. Každý test nebýva bez starostlivého prieskumu v prístupnej časti informácií. Ešte 22. mája 2018 jeden z amerických televíznych kanálov informoval o údajne neúspešných testoch Burevestnika, pričom si pomýlil neoznámené štarty s neúspešným pokusom použiť jadrový pohon. 

Kyjev z toho nebude mať radosť! Poliaci sa stavajú na zadné!
Kyjev z toho nebude mať radosť! Poliaci sa stavajú na zadné! Na základe nedávneho prieskumu sa zdá, že jeden z najväčších spojeneckých štátov má čoraz viac výhrad voči predlženiu pomoci Ukrajine. Poľskí opoziční voliči sú podľa prieskumu najviac... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!