KAŽDÝ SA CÍTI OHROZENÝ! Projekt multikulturalizmu vo Švédsku spustošil krajinu
07 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Chceme to aj u nás? Rozsah vojen gangov vo Švédsku narástol do takej miery, že mainstreamové médiá si zrejme začali uvedomovať, že multikulturalizmus spustošil krajinu, informuje Breitbart.

Migranti privliekli do Švédska vojnu gangov

„Každý sa cíti ohrozený,“ vyhlásil Charlie Duxbury z neoliberálnej webovej stránky POLITICO, keď oznámil, že v oblasti Štokholmu došlo od začiatku roka k štvrtému bombovému útoku. Celkovo bolo vo Švédsku v roku 2023 zaznamenaných najmenej 134 bombových útokov v porovnaní s 90 za celý minulý rok. Od začiatku roka došlo k 289 streľbám, po 391 v roku 2022.

Vzostup násilia bol taký intenzívny, rozšírený a chaoticky vykonávaný – na vykonanie útokov sa často verbujú neskúsení dospievajúci chlapci – že tu narastá pocit, že nikto nie je pred ním v bezpečí,“ povedal novinár z mainstreamu o vlastnej krajine.

Aj keď sa článok v POLITICO snažil prehliadnuť vplyv masovej migrácie na situáciu vo Švédsku, uznal, že veľká časť násilia gangov je považovaná za výsledok bitky medzi migrantami zo strany Kurdov a islamistov.

Denník Times of London bol však  vo svojom hodnotení minulý týždeň otvorenejší a  poznamenal, že ozbrojenci, ktorí bojujú za súperiace frakcie, sú „zvyčajne prvou alebo druhou generáciou prisťahovalcov, ktorí často vyrastajú na predmestiach väčších švédskych miest sužovaných zločinnosťou.“

ZASTAVME MIGRANTOV! V Kolároch a Veľkej Čalomiji sa chystá živá reťaz (FOTO+VIDEO)
Veľkú Čalomiju a Koláre – obce v okrese Veľký Krtíš v poslednom čase zviditeľnila invázia migrantov. Tí podľa policajného prezidenta či premiéra nie sú problém a ak by aj boli, tak s tým Slovensko nič nevie robiť, len im uvoľniť priechod našim... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Švédsko nikdy nič také nevidelo...

Rozsah prisťahovalectva do krajiny, ktorý prudko vzrástol v dôsledku európskej migračnej krízy v roku 2015, znamená, že v súčasnosti najmenej jednu pätinu švédskeho obyvateľstva tvoria cudzinci.

Násilie gangov inšpirované migráciou sa pre krajinu stalo hlavným politickým problémom, pričom premiér Ulf Kristersson povedal: "Švédsko nikdy nič také nevidelo... Žiadna iná krajina v Európe nič také nevidí."

Kristersson v reakcii na to vyzval armádu, aby spojila sily s políciou pri vytváraní riešení pre rastúce vojny gangov, do ktorých je podľa švédskej polície v súčasnosti zapojených približne 30 000 ľudí.

Poliaci sa opäť zaťali! Máme im byť vďační?
Poľsko zablokovalo rozhodnutie Európskej rady o presídľovaní migrantov. Poľský premiér Mateusz Morawiecki povedal, že jeho krajina zablokovala rozhodnutie Európskej rady o povinnom presídľovaní migrantov. Stačilo! Morawiecki, podľa jeho... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Milan Laca

Nezodpovedná imigračná politika

Kristersson, ktorý sa dostal k moci minulý rok po vytvorení koaličnej vlády neformálne podporovanej populistickou pravicovou stranou Švédskych demokratov, pripísal vinu za súčasnú situáciu na agendu otvorených hraníc, ktorá bola charakteristickým znakom ôsmich rokov ľavicovej sociálnej politiky. 

"Je to nezodpovedná imigračná politika a neúspešná integrácia, ktorá nás sem priviedla," povedal Kristersson minulý týždeň a dodal: "Budeme loviť gangy, porazíme gangy."

Konzervatívny premiér sa tiež snažil posilniť právomoci policajného dohľadu, ako aj zvýšiť tresty odňatia slobody pre odsúdených zločincov, najmä za trestné činy so zbraňami. Kristersson tiež povedal, že možno bude potrebné zmeniť zákony krajiny, aby sa mohli vysporiadať s „detskými vojakmi“, ktorých gangy naverbovali ako ozbrojených vrahov.

Švédska polícia minulý mesiac uviedla, že „z pohľadu zločincov má nábor mladých ľudí niekoľko výhod. Dieťa nekontroluje polícia rovnako ako dospelého. Dieťa nemôže byť odsúdené za trestný čin. Mladého človeka možno tiež ľahšie ovplyvniť a využiť.“

Megazhromaždenie európskych lídrov skončilo FIASKOM!
49 lídrov, 700 novinárov, desiatky bilaterálnych stretnutí... a žiadne rozhodnutia! Summit, na ktorom sa zúčastnili desiatky európskych lídrov, stovky asistentov a zástupy novinárov, sa skončil ako fiasko, keď zhromaždení nedokázali výrazne... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik