Obrovský smútok fanúšikov v Čechách aj na Slovensku!
06 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Každá legenda raz skončí. Došlo aj na Jiřinu Bohdalovú. Jan Hrušinský, riaditeľ Divadla Na Jezerce, kde Bohdalová pôsobila celých 18 rokov, oznámil, že Bohdalová sa lúči s doskami, ktoré znamenajú svet.

Na odporúčanie kardiológov.

Mala hrať v prestavení Gin Game, a dokonca hlavnú úlohu, lenže lekári rozhodli inak. Na predstavenie, ktoré je do konca októbra vypredané, sa veľmi tešila. Tomu je však koniec. S aktívnym hraním na javisku síce končí, ale vo svete filmu ešte môže zažiariť. Jej dnes už bývalý šéf  Hrušínsky na Facebooku píše, že tento týždeň Bohdalovú  navštívil .

Aké symbolické! Vážne, ale hlavne veselé

Do Divadla Na Jezerce nastúpila 3. októbra 2005 a končí takisto 3. októbra. Hrušínsky je herečke veľmi vďačný. O stretnutí  s ňou napísal: „ Napriek tomu to nebolo ani trochu smutné lúčenie, ale naopak  celé popoludnie sme sa smiali pri spomienkach na osemnásť rokov našej divadelnej spolupráce. Prebrali sme absolútne všetko, čo sa za posledných 20 rokov v divadle stalo. Veselo i vážne. Ale skôr veselo“.

Jedinečná... 

Bohdalová bola jedinečná. Nikdy jej nechýbala energia a dobrú náladu rozdávala  všetkým okolo seba. Na svoj vek vyzerá pani Jiřina stále dobre  a určite ešte úplne nehodila flintu do žita. Chce naďalej točiť, ak dostane príležitosť. Svet filmu neopúšťa, opúšťa len ten divadelný, lebo je náročnejší.  

„Ďakujem za všetko dobré, čo sme spolu v divadle zažili. Nebolo toho málo,“ vyznáva sa Hrušínsky a my sa k ďakovaniu pripájame . Pani Bohdalovej želáme, aby tu s nami ešte pár rôčkov pobudla a bola naším slniečkom.

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!