Nemeckej zbrojovke sa na Ukrajine darí
08 | 10 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina si objednala veľkú dodávku munície od nemeckého Rheinmetallu.

Nemecký zbrojársky koncern Rheinmetall dostal po druhom tendri v rámci zmluvy s nemeckou vládou veľkú zákazku na dodávku delostreleckej munície.

Dobrý obchod

Ako informuje „European Truth“ s odkazom na webovú stránku Rheinmetall, nemecká vláda nariadila spoločnosti dodať ozbrojeným silám Ukrajiny desiatky tisíc nábojov L15, ako aj konvenčné náboje 155 mm Assegai. Podľa vyjadrenia firmy Rheinmetall sa hodnota zákazky pohybuje v dolnom trojcifernom pásme miliónov eur. 

Slovensko a Poľsko už nedajú Ukrajine nič! Pravý dôvod vysvetlil Šándor
Niektoré krajiny ako Poľsko a Slovensko sa rozhodli, že už nebudú dodávať na Ukrajinu nič. Poliaci to vysvetlili tým, že teraz už musia myslieť na svoju armádu. Ak to takto tvrdia Poliaci, tak u slovenskej armády, ktorá je v oveľa biednejšom stave,... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Počítajú s dlhou vojnou

Dodávky sú naplánované na rok 2024. Nedávno uzavretá dohoda je navrhnutá do roku 2029 a predstavuje potenciálny objem objednávok v hodnote asi 1,2 miliardy eur.

Nielen munícia

Nemecká firma Rheinmetall získala aj kontrakt na dodávku automatizovaných prieskumných systémov SurveilSpire na Ukrajinu. Spoločnosť tiež dostalo povolenie od Spolkového protimonopolného úradu Nemecka na vytvorenie spoločného podniku s koncernom „Ukrajinský obranný priemysel“. Začiatkom júla oznámili, že spoločný podnik otvoria v priebehu nasledujúcich 12 týždňov.

A ešte niečo

Nemecká spoločnosť tiež očakáva podpísanie zmlúv na založenie ďalších dvoch spoločných podnikov – na výrobu munície a zariadení protilietadlovej obrany.

Zelenskyj: Európa "musí". Dajte zbrane!
„Musí“: Zelenskyj sa obrátil na Európu s "burácajúcou" požiadavkou. Požadoval nezávislosť Európy kvôli politickej búrke v Spojených štátoch. Buďte nezávislí, dajte zbrane! Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj počas prejavu na summite... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!