HLINA TO DAL NA MATOVIČA! ZAÚTOČIL na Majerského: Je VYDIERATEĽNÝ, pomáha Ficovi zložiť vládu!
07 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Hlina vytasil obvinenie á la Matovič! Bývalý predseda KDH Alojz Hlina sa tentoraz prebojoval do parlamentu na kandidátke SASKY. Ešte ani nestihol zložiť poslanecký sľub a už útočí. Na sociálnej sieti si podal súčasného lídra KDH Milana Majerského. "Ste prekvapení z tej rýchlosti a z toho, ako ľahko to ide Fico poskladať? Ja nie," hovorí a za vinu to dáva práve svojmu nástupcovi. Podľa neho Majerský pochoval koalíciu s PS, lebo je vydierateľný.

Hoci správy zatiaľ hovoria o tom, že KDH zrejme skončí v opozícii, Alojz Hlina, expredseda KDH hovorí, že za rýchlou dohodou je práve súčasný predseda KDH Milan Majerský. Ten je podľa Hlinu totiž vydieraný a vydierateľný tými, ktorí potrebujú KDH ako piatu kolónu oligarchov Smeru. Hlina „vytiahol“ špekulácie o tom, ako a kde si Majerský zaobstaral financie na haciendu pod Tatrami, o ktorej sa v súvislosti s Majerským hovorilo už pred voľbami do VÚC.

KDH zrejme v opozícii

"Novú vládnu koalíciu vytvorí Smer. Jej členmi budú Hlas a SNS. Podľa našich informácií sa akékoľvek diskusie s KDH nikam nehýbu a hnutie s vysokou pravdepodobnosťou pôjde do opozície. To skrížilo plány Progresívnemu Slovensku. Bez KDH by zostava PS, Hlas a SaS nemala dostatočnú väčšinu v parlamente. Hlas sa preto rozhodol uprednostniť debaty so Smerom, kde dosahuje pokroky. Finálna dohoda zatiaľ urobená nebola," prebehla dnes médiami správa.

DOHODA SMERU A HLASU JE ZREJME NA SVETE! No Šimečka ešte stále verí...
Na Slovensku to vrie! Kým lídri strán sa vyjadrujú o pokrokoch v rokovaniach o zostavení vlády veľmi striedmo, svoje špekulácie zdieľa od volieb každý politológ, analytik, všetky médiá a snáď každý Slovák, či už volil progresívcov alebo sociálnu... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Matematika je jasná

„Fico potreboval, aby Pellegrini nemal plán B, potreboval vyhlásenia, aby žiadna iná vláda nevznikla, to ho malo presvedčiť, aby bol konštruktívny,“píše Alojz Hlina na Facebooku s tým, že celé to nezabezpečil nikto iný, ako Hlinov nástupca na poste predsedu KDH.

„Iniciatívne vysielal signály - utekal do centrály Smeru, rozprával, ako musí PS zásadne zmeniť svoj program, ako aj to, ako ide KDH do opozície. A matematika je jasná, ak ide KDH do opozície, žiadna iná vláda nevznikne. Lebo to proste nevychádza. Ficovi plán vychádza a vzniká tak jediná možná vláda SMER-HLAS–SNS,počíta Alojz Hlina.

Rodí sa nová koalícia. Obavy vládnu v každom subjekte
Vo štvrtok sa Peter Pellegrini a Robert Fico stretli po druhýkrát od volieb. Predmetom ich rozhovoru boli okolnosti, za akých by vedeli spolu zostaviť vládu, no zo zákulisia zaznievajú hlasy, že Peter Pellegrini má „maximalistické požiadavky.... Čítať ďalej
05 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Je Majerský vydiera(teľ)ný?

„Môže za to Majerský, ani nie KDH, lebo to sa k tomu ani nevyjadrilo, prísne vzaté, väčšina predsedníctva podľa mojich informácií bola za  4-koalíciu, len predsedníctva sa nikto nepýtal. Stačilo ubezpečenie Majerského v Smere, že to vybaví. A ako teda Smer zabezpečil "konštruktívnosť" Majerského? Stará dobrá hra - vydierateľnosť politika,“odpovedá si Hlina na vlastnú rečnícku otázku.

„Majerský by pred nástupom do funkcie župana nevedel zaplatiť z úspor ani rekonštrukciu kúpeľne vo svojom panelákovom byte. Vo funkcii župana sa mu však začalo dariť, ale my, čo sme nepadli z hrušky vieme, že ani z platu župana a ani z platu europoslankyne neviete postaviť na hektárovom pozemku miliónovú haciendu (interval 1 500 000 až 2 000 000 eur). Mimochodom, hektár je 10 000 m2 a na taký pozemok s výhľadom na Vysoké Tatry musíte mať viac ako len založený byt v levočskom paneláku,“pripomína Hlina to, o čom pred voľbami do VÚC hovoril aj Majerského kritik Ján Bync, podnikateľ z Prešova.

Fico, Majerský, fotokoláž, zdroj foto: TASR, FB/MM

Vidí Hlina do rôznych dohôd?

Hlina hovorí o mizérii slovenskej politiky – Majerského podľa neho vydierajú ľudia, ktorí potrebujú KDH ako „piatu kolónu“ oligarchie a Smeru.

„Mimochodom, dohoda Fica a Majerského obsahuje, že pustia aj niečo ohľadom interupcií, plus presun eurofondov na VÚC a keď ľudia od Danka začnú blbnúť, tak zopár poslancov KDH zaberie,“dodáva čerešničku na torte Hlina, ktorý zrejme ešte má aké-také kontakty v KDH.

KDH sa zaťalo a odmieta hrať hru Roberta Fica!
Predsedníctvo KDH v piatok potvrdilo odmietavý postoj hnutia k spoločnej vláde so Smerom-SD. "KDH zároveň odmieta hrať hru Roberta Fica a Petra Pellegriniho, ktorí sú podľa medializovaných informácií už dohodnutí na zostavení budúcej vlády," uvádza... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Majerský sa bránil už pred rokom

"Dočítal som sa, že jediným zdrojom financovania domu u mňa môže byť krádež, lebo inak to nevychádza. Rád a s čistým svedomím môžem všetkých uistiť, že moje dlhoročné úspory z terajšej práce i predošlých zamestnaní som nemíňal na pohodlný život, nikdy som nežil v luxuse, nič som neukradol a nikomu nič nedlhujem," ubezpečoval voličov Milan Majerský na svojom oficiálnom facebookovom profile ešte v auguste 2022.

A v príspevku pripomenul, že "spoluinvestorkou" je aj manželka, bývalá riaditeľka európskej pobočky medzinárodného inštitútu, dnes europoslankyňa.

"Na stavbu domu sme si vzali aj riadnu hypotéku," dokreslil svoju finančnú situáciu Majerský s tým, že vo zvyšku príspevku vysvetľuje stav rozostavanosti domu.

Čelí Majerský antikampani? Jablkom sváru je jeho dom
S blížiacimi sa komunálnymi voľbami a voľbami do VÚC pribúdajú nie len kandidáti na rôzne posty, ale aj ich kauzy, ktoré by mohli ovplyvniť volebný výsledok. Nevynímajúc ani predsedu KDH a kandidáta na predsedu VÚC Milana Majerského. V podstate... Čítať ďalej
12 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!