Generálov odkaz: Ďakujeme vám, dobabrali ste, čo sa dalo!
06 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Policajný generál vo výslužbe a najnovšie aj poslanec NR SR, do ktorej sa prekrúžkoval vďaka viac, ako 25-tisíc voličom, sa dlhodobo venuje aj nelichotivej situácii v policajnom zbore. Aktuálne má na sociálnej sieti ťažké srdce na Romana Mikulca (OĽaNO) a Štefana Hamrana, ale aj Ľudovíta Ódora, ktorí podľa neho dobabrali, čo sa dalo.

Len pred čosi vyše mesiacom policajný prezident Štefan Hamran sypal hromy-blesky na tých, ktorí hovorili o podstave v polícii. Aktuálne sa mnohí starší policajti chystajú do civilu či výsluhového dôchodku a mladší odchádzajú k armáde. Lebo málo peňazí za veľa roboty. Ševčíka kontaktoval jeden z policajtov, ktorý potvrdzuje generálove slová a zároveň vyjadruje vieru, že po výmene vlády sa pomaličky veci napravia. Ľudia v diskusii majú na políciu a prácu policajtov rôzne názory.

Policajti nechýbajú

„Ešte raz mi niekto povie, že odchádzajú policajti, obúcham mu túto tabuľku o hlavu!,“ povedal Štefan Hamran, policajný prezident, na tlačovej besede ešte začiatkom septembra.

„A teraz junáčik môj, elitný a chrabrý bojovník, no poď mi to obúchať o hlavu. A nabúchaš sa dosť, lebo to hovorí veľmi veľa ľudí,“ odpovedal vtedy na sociálnej sieti policajnému prezidentovi Ivan Ševčík. Ten Ivan Ševčík, ktorý aktuálne prináša doslova alarmujúce čísla „z terénu“.

Hamran chce obúchať ľuďom tabuľky o hlavu. Môže začať (VIDEO)
Na situáciu s migrantami reagoval v pondelok (4. septembra) tlačovou besedou aj policajný prezident Štefan Hamran. Z takmer poldruha hodinu trvajúceho brífingu sme sa o tom, ako mienia Policajný zbor (PZ) a vláda SR riešiť problém, ktorý v... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Chýbajú plicajti

Ševčík má z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prievidzi informácie o viac, ako štyridsiatich policajtoch, ktorí majú žiadosť na odchod do civilu.

„Z celkového stavu cca 200 policajtov odíde viac ako 40. Ako to zamáva s pravidelnou plánovanou činnosťou?,“ uvažuje policajný generál vo výslužbe. Po tom, ako ich polícia uvoľní, uplatnia sa v armáde.

Štefan Hamran, foto: TASR

Viac peňazí za menej roboty

„Policajt je denno-denne vo "vojne". Ráno keď si oblečie uniformu a zasunie do puzdra zbraň, nevie či ju použije a nevie čo ho čaká. Kľudná služba určite nie. Lieta zo zákroku na zákrok, preveruje oznámenia, zabezpečuje miesto činu, predvádza, eskortuje, doručuje. Stále ma čo robiť. Nenudí sa,“ vysvetľuje Ševčík s tým, že Slovensko to nevie finančne ohodnotiť. Preto vycvičení policajti odchádzajú k armáde za lepším platom. A polícia môže cvičiť ďalších, nechápe generál s tým, že Romanovi Mikulcovi, Štefanovi Hamranovi a Ľudovítovi Ódorovi ako zastupujúcemu ministrovi vnútra na sociálnej sieti „dakuje“, že dobabrali, čo sa len dalo.

Radosť byť vojakom

O niekoľko hodín na to Ševčík na sociálnej sieti zverejnil vyjadrenie policajta, ktorý doň dal snáď všetko od toho, ako to funguje až po nádej, že Ševčík s tým, ako poslanec, bude vedieť niečo urobiť.

„Reagujem takto na tvoj príspevok na facebooku ohľadom odchodov a platov policajtov, nakoľko robím v (nemenovanom meste). Viem porovnať tie priepastné rozdiely v platoch vojakov a policajtov. Rozdiel od 300 až 500 €. Úplne rozdielne finančné ohodnotenie. Zaťaženie omnoho nižšie ako u policajtov. Poviem jednoducho. Radosť byť vojakom,“ konštatuje policajt, ktorý kontaktoval Ševčíka.

ZVRHLÍK V RADOCH POLÍCIE. RICHARD VRAJ ZNEUŹIVAL MLADISTVÉ
39 ročný Richard si hľadal obete medzi mladými dievčatami, ktoré mal zneužívať. Šokujúce je, že pôsobí ako policajt , čo aj patrične využíval. Richard dokonca dostal vyznamenanie od prezidentky. Richard pôsobí na pohľad sympatický, je... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Mária Sliacka

Ako teda fungujú policajné oddelenia?

Pisateľ reakcie sa svojim kolegom vôbec nečuduje, že „starí“ policajti odchádzajú do civilu a mladí do armády.

„K nám za mesiac prišli štyria. A ďalší majú prísť. Na OO PZ (v nemenovanom meste) ostalo vo výkone 6 ľudí. Všetko odišlo k armáde. Oddelenie úplne nefunkčné. A tak to bude aj na iných oddeniach. Pokiaľ sa kompetentní nespamätajú a nedorovnajú platy, odchod  policajtov bude pokračovať,“ obáva sa policajt – autor reakcie.

Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Hlavný denník, ilustračný obrázok

Redakcia Hlavného denníka: Mnohí čitatelia, aj politické strany chápu dôležitosť toho, čo robíme. Patríme medzi najväčšie médium na opačnej strane barikády, ktoré hovorí nahlas to, čo sa už inde nedozviete. Dnes viac ako doteraz potrebujeme vašu pomoc.

„Šľak ho triafa“

„Vedenie polície úplne zaspalo a vys**lo sa na chudákov policajtov. Dúfam, že všetko dobre dopadne a nová vláda vykoná nápravu. Mňa osobne šľaktriafa, keď to vidím. Musel som Ti napísať. Držím palce,“ uzatvára zúfalý policajt s tým, že verí, že Ševčík policajtom zo svojej novej pozície pomôže.

Jasno v tom má aj „hlas ľudu“

Zdravotný záchranár Ľubomír Vendžúr konštatuje, že mnohí policajti, ktorí mohli odísť do výsluhového dôchodku tak urobili už po nástupe Mikulca a Hamrana, ostatní utekajú teraz, čo Vendžúr vidí, ako obraz vedenia rezortu.

„Ak chcú uživiť rodiny a mať nejaký štandard, tak jasné že si nedajú rukáv odtrhnúť. Otázka znie: Nie je to naschvál, že im dali také mzdy, aby sa dali "ľahšie" kúpiť, alebo aby schválne bol v krajine bordel? Nech je ako je, štát nefunguje na žiadnej úrovni,“ myslí si ďalšia účastníčka diskusie, ktorá poukazuje na korupciu v radoch policajtov.

„Armáda ktorá nebojuje, fízli čo si nectia občana, ale výsluhové dôchodky brať to áno! A že vraj robia záslužnú činnosť? Nevymáhajú pohľadávky, nehody sa vyšetrujú pre toho kto má viac peňazí, kradnuté autá majú aj tak nové ŠPZ-ky a keď mafiáni vyberali výpalné radšej vyberali pokuty za parkovanie, svetlá a podobne,“ nemá dobrého slova Rastislav Bunček. Diskusiu uzatvára Martina Arslan, ktorá tvrdí, že celé je to plán a armádu budeme mať onedlho natrvalo v uliciach.

Zdroj: FB/Polícia Prešovský kraj

Migranti zo Sýrie nechceli ísť do zariadenia v Ľubochni
Migrantov zo Sýrie, ktorí vo štvrtok (5. 10.) pre zavreté hranice s Poľskom uviazli pri Tatranskej Javorine v okrese Poprad, sa podarilo vo večerných hodinách previezť do zariadenia v Ľubochni pri Ružomberku. Pre TASR to potvrdil starosta obce... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!