BIZARNÉ české reakcie o slovenských voľbách: VRCHOLNÉ POHŔDANIE SLOVENSKÝMI VOLIČMI I DEMOKRACIOU!
07 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

České médiá sa smejú vlastným politikom! Česká ministerka obrany Jana Černochová sedí už od nedele v kancelárii a spolu so svojimi poradcami začína prepisovať obrannú stratégiu Českej republiky. Na Slovensku totiž vyhral Smer Roberta Fica... O téme informuje portál cz24.news.

Na smiech

Na Slovensku vyhral Smer Roberta Fica, a ako pred voľbami povedala česká vrchná armádna previanťáčka, v tom prípade sa Česká republika ocitne "prvá na rane". Ako to myslela, nie je ťažké vyvodiť: Slovensko sa podľa nej stane satelitom Ruska a to, bez ohľadu na to, že sú naši východní susedia v NATO, vyšle na Slovensko pozemnú armádu, ktorá obsadí hranicu od Čadce k Hodonínu. My potom budeme prví na rane, pričom F-35 priletí až o dvanásť rokov.

Na Hrade a v podhradí

Na Hrade, obklopený svojimi poradcami na čele s dvoma najhlúpejšími - Jiřím Pehom a Petrom Kolářom, čaká prezident, až mu zavolajú z americkej ambasády, či môže konečne zablahoželať víťazovi slovenských volieb. Zároveň premýšľa, ako zhoršiť česko-slovenské vzťahy, čo sľúbil v prípade, že v nich vyhrá Robert Fico. Tých variantov sa ponúka veľa, ale on nevie. Súdruhovi prezidentovi, v rámci zhoršenia česko-slovenských vzťahov navrhujeme zaviesť školné pre slovenských študentov na českých vysokých školách. „Oni ale volili Progresívne Slovensko,“ reaguje prezident. Zavládlo šesťhodinové premýšľavé ticho. Uvažovanie, čo ďalej, prezident vyplnil len vyhodením svojej vernej tlačovej hovorkyne.

Presuňme sa preto do centrály nášho dozimetrického hnutia STAN.

Jana Černochová, Jaro Naď, zdroj: TASR

Kde je predseda?

Danuša Nerudová, ktorá utešovala po voľbách mladých Slovákov, že im rozumie a že sa nemajú rozhodne vzdávať, pretože na Slovensku ešte dokážu v budúcnosti veľké veci, nezostala len pri slovách. Jednak dohodla z rozpočtu bruselského operačného programu dodávku 200-tisíc nebinárnych mobilných toaliet pre zaostalé slovenské kraje, a zariadila dvojpercentnú zľavu pre mladých študentov na zakúpenie vysokoškolského titulu na Mendelovej univerzite v Brne.

O predsedovi STANu a ministrovi vnútra Vítovi Rakušanovi nie je nič známe, pretože po oznámení výsledkov slovenských volieb odišiel vysvetľovať chudobnejším sklamaným ľuďom do vylúčených lokalít výhody liberálnej demokracie. Aby sa u nás za dva roky nestalo to, čo cez víkend na Slovensku. Naposledy bol videný, ako odchádza trolejbusom do vylúčenej ústeckej štvrti Mojžiř. Odvtedy nebol videný ani trolejbus.

Česi si všimli: NAJHORŠÍ ZÁSAH DO VOLIEB NA SLOVENSKU! A Rusko to nebolo (VIDEO+FOTO)
V rámci svojho programu Aby bolo jasno (ABJ) si moderátorka Jana Bobošíková pozvala na rozhovor Josefa Hübla, bývalého redaktora Československej televízie, spravodajcu v Poľsku a súčasného moderátora TV Bratislava. Aké sú vyhliadky na povolebné... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Štátotvorné premiérstvo

Poradcovia poradcov Petra Fialu, ktorí sa regrutujú predovšetkým z jeho stomiliónovej neziskovky Pravý breh ops, mu poradili, nech nehovorí nič o tom, že na Slovensku vyhral Putin, a radšej si zahrá na štátotvorného štátnika. Tak predniesol akurát to, že praje Slovákom silnú vládu (pretože by si ju prial mať tiež), ale s blahoželaním Ficovi k víťazstvu tiež počká, až čo mu zavolajú z americkej ambasády, prípadne či Ficovi pošlú blahoprajný telegram oni sami.

Facebook / Eduard Heger - predseda vlády SR | Odvolaný slovenský premiér Heger a český premiér Fiala

V Bruseli

Tam to bolo kvôli Slovákom možno ešte hektickejšie, než na českom ministerstve obrany. Česká komisárka pre európske hodnoty so šesťstotisícovou (v českých korunách, pozn. red.) mesačnou gážou Věra Jourová vystúpila na osemhodinovej špeciálnej tlačovej konferencii, kde osem hodín plakala nad tým, že Európska komisia nestihla pred voľbami zablokovať všetky sociálne siete a digitálne médiá šíriace klamstvá a dezinformácie, z ktorých tá najväčšia lož je podľa nej to, že Robert Fico nie je proruský šváb.

„Je to proruský šváb, odhlasovali sme si to na komisii v pomere 27:0. Nabudúce už sa nič také nestane,“ povedala a sľúbila, že v prípade, že sa Ficovi na Slovensku podarí zostaviť vládu, odstrihne ho od všetkých európskych dotácií. „Názory nechceme cenzurovať, sloboda slova je pre nás posvätná,“ sľúbila prítomným novinárom Věra Jourová a odletela vypínať kresťanské weby do Poľska, kde budú voľby za dva týždne.

Věra Jourová. FOTO - TASR

Piráti, johoho!

Predseda českých Pirátov Ivan Bartoš, verný svojmu slušnému vychovaniu, slovenskému víťazovi volieb zaželal: Pretože za víťaza považuje Progresívne Slovensko, ktoré je liberálne a progresívne a nerobí rozdiel medzi mužom (môže menštruovať) a ženou (môže mať penis), tak zablahoželal k víťazstvu jemu.

Jediná strana, ktorá po slovách Ivana Bartoša prepadla do ľahkej depresie, tak boli slovenskí Piráti, ktorí dostali 0,31 percent hlasov, a tiež chceli byť od Ivana Bartoša považovaní za víťaza volieb.

Zásah do volieb na Slovensku? Česi upozorňujú, že NITKY VEDÚ ZA OCEÁN
Kto zasahoval do slovenských volieb? Na strane priaznivcov súčasnej vlády sa hovorí o dezinformáciách a proruskom vplyve. Ale ako upozornil český ekonóm Pavel Šik, na Slovensko boli vypravené dva vlaky, aby slovenskí študenti mohli voliť. Kto dal... Čítať ďalej
03 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

…a ďalší géniovia

Chcete si prečítať ešte bizarnejšie české reakcie o slovenských voľbách? Nájdite si napríklad na sociálnych sieťach status poslanca TOP 09 Ondreja Kolářa. Ten výsledok hodnotí slovami „národovectvo, korupcia, mafia, vraždy… na Slovensku vyhrali strach, nenávisť a znechutenie.“

Alebo takzvané kazašské orákulum Džamila Stehlíková: „Rusko zvíťazilo na Slovensku, sápe sa po moci v Česku, ale na Ukrajine bude porazené…“

Režisér Ján Hřebejk: „Na Slovensku zvíťazil názor, že prezidentka je americká kurva a dobro nikdy neprichádza zo Západu, ale z Východu.“

Podobných sú plné sociálne siete. „Fašistické“ Slovensko ich bude baviť ešte niekoľko dní, možno týždňov. Následne sa začnú vyhrážať voličom Kaczynského Poľska a potom brúsiť perá kvôli jarným voľbám do Európskeho parlamentu.

A to už sa dozvieme hlavne niečo sami o sebe.

Slovensko a Poľsko už nedajú Ukrajine nič! Pravý dôvod vysvetlil Šándor
Niektoré krajiny ako Poľsko a Slovensko sa rozhodli, že už nebudú dodávať na Ukrajinu nič. Poliaci to vysvetlili tým, že teraz už musia myslieť na svoju armádu. Ak to takto tvrdia Poliaci, tak u slovenskej armády, ktorá je v oveľa biednejšom stave,... Čítať ďalej
06 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik