Útok na Krym nevyšiel... (VIDEO)
05 | 10 | 2023 I Milan Laca

Ukrajinská rozviedka priznala straty pri ďalšom útoku na Krym.

Hlavné spravodajské riaditeľstvo Ministerstva obrany Ukrajiny priznalo straty medzi jeho vojakmi počas vylodenia na okupovanom Kryme.

Nepodarilo sa...

Zástupca Hlavného riaditeľstva rozviedky  Andrej Jusov v komentári pre Ukrajinskú pravdu povedal:  "Bola tam bitka s ruskými útočníkmi, z personálu útočníkov je veľa mŕtvych a zranených. Bohužiaľ, medzi ukrajinskými obrancami sú straty, ktoré stále nie sú porovnateľné s ruskými," povedal Jusov. Útok vykonali špeciálne jednotky „Stugna“ a „Brotherhood“, ako súčasť Timurových špeciálnych jednotiek GUR Ukrajiny.

Wagnerovci opäť na scéne! Idú bojovať
Zlatá čata Wagner PMC odletela na Ukrajinu: veliť bude Prigožin ml. „Hudobníci“ z Afriky sa opäť vybrali do zóny Severovýchodného vojenského okruhu. Sú späť! Tí istí „Wagnerovci“ sa vracajú do zóny špeciálnej operácie. Afriky už odišli tri... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Milan Laca

Porazili "útočníkov"

"Špeciálne sily Stugna a Bratstvo, ako súčasť špeciálnej Timurovej jednotky, pristáli na území Krymského polostrova a spôsobili palebnú porážku moskovským okupantom!", uvádza sa vo vyhlásení.

Čo na to Rusi
Bezpečnostné zložky zastavili sabotérov, ktorí sa pokúšali dostať na Krym, aby si tam urobili provokatívne fotografie a videá na pozadí ukrajinskej vlajky. Jedného z členov výsdku zadržali, informovala ruská FSB. " Povedal, že skupina chcela nakrúcať materiály na pozadí ukrajinskej vlajky na území polostrova", hovorí FSB.
Stále sa pokúšajú
Ministerstvo obrany  informovalo o pokuse vylodiť jednotky na vysokorýchlostných vojenských člnoch a vodných skútroch na myse Tarchankut v severozápadnej časti Čierneho mora.P/okus zastavil letecký úder. Podobné incidenty už zaznamenali viackrát. Ruské lietadlá 10. septembra zničili tri člny s ukrajinskými jednotkami smerujúce na Krym, pri ostrove Zmeinyj v Čiernom mori. 4. septembra zničilo námorné letectvo štyri lode Willard Sea Force, ktoré smerovali k mysu Tarchankut. Ďalší oddiel sa pokúsil pristáť na Kryme 30. augusta, vtedy ozbrojené sily zlikvidovali aj štyri člny.
 
Bývalý plukovník USA: Zelenskyj plánuje odchod!
Podľa Douglasa Macgregora, bývalého plukovníka USA, sa Ukrajina stala z ekonomického hľadiska 51. štátom Spojených štátov. V rozhovore s Magyarom Nemzetom americký plukovník vo výslužbe Douglas Macgregor okrem iného povedal: "Volodymyr Zelenskyj... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová
Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!