Ukrajinec, ktrorý ODPÁLIL petardu V TELE manželky, je už vo väzbe
05 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

V pondelok sme vás informovali o neuveriteľne brutálnom zločine v susedných Čechách, ktorý sa vzpiera akémukoľvek ľudskému chápaniu. Podľa informácií tridsaťpäťročný ukrajinský muž najprv zbil manželku pochádzajúcu z Moldavska a potom jej do vagíny vložil pyrotechnickú petardu, ktorú následne odpálil. Tento hrozný prípad má pokračovanie

V noci   zo soboty (30.9.) na nedeľu (1.10.) po polnoci sa v ubytovni v Kožlanoch v Plzenskom kraji stal absolútne hrozný zločin, ktorý sa vzpiera akémukoľvek ľudskému chápaniu. Žena utrpela veľmi vážne a život ohrozujúce vnútorné zranenia, keď petarda explodovala. Muž však neprivolal pomoc a vážne zranenú ženu v obrovských bolestiach odviezol do Univerzitnej nemocnice v Plzni.

Žena počas výbuchu utrpela veľmi vážne zranenia vnútorných orgánov a veľmi silno krvácala. Oleksandr S. ju posadil do auta a odviezol do Univerzitnej nemocnice v plzenskom Lochotíne, kde ju vysadil pred areálom a išiel povedať na vrátnicu, že žena je pravdepodobne zranená. Službukonajúci okamžite zabezpečili prevoz na pohotovosť a zranená žena bola odovzdaná do starostlivosti lekárov. Vzhľadom na závažnosť zranení bola okamžite prevezená na operačnú sálu, čo jej zachránilo život.

Medzitým Ukrajinec povedal lekárom, že žena bola zranená úderom len do brucha. Lekári však jasne odhalili, že toto vysvetlenie je nezmysel a zavolali políciu. Oleksandr S. bol zadržaný v nemocnici a prevezený do policajnej cely.

"V tejto chvíli môžeme len potvrdiť, že mladá žena bola napadnutá v malej dedine v Plzenskom kraji, keď si jej zranenie vyžiadalo hospitalizáciu. Polícia v súvislosti s prípadom zadržala jednu osobu. V súčasnosti vo veci prebieha trestné konanie a detektívi preverujú všetky okolnosti prípadu," povedala v pondelok policajná hovorkyňa.

Podľa posledných informácií je žena stále hospitalizovaná vo veľmi vážnom stave.

Ukrajinca už odsúdili

Ukrajinec Oleksandr S. sa v utorok popoludní dostavil pred súd, ktorý rozhodol o vzatí do väzby. Zatiaľ čo zranená žena je stále hospitalizovaná v kritickom stave a ak prežije, je už teraz isté, že bude znášať celoživotné následky, jej manžela už polícia obvinila zo spáchania závažného trestného činu.

     "Vysoký komisár začal trestné stíhanie proti mužovi, ktorého obvinil z prečinu ťažkého ublíženia na zdraví. Podľa doteraz zistených skutočností spôsobil teraz obvinený muž svojej manželke okrem iného v oblasti intímnych partií veľmi vážne zranenia. Hlavný komisár podal návrh na vzatie obvineného do väzby," uviedla policajná hovorkyňa.

Po dvojhodinovom pojednávaní súd prijal návrh prokurátora a vzal obvineného do väzby. Polícia ho okamžite eskortovala do plzenskej väznice, kde bude čakať na súd.

Ukrajinci vyčíňajú čoraz viac

Poukazujú na to nedávne prípady v Čechách.

"České motherfuckers!" hlásil ukrajinský vodič, ktorého zastavila polícia s tromi promile

Hliadka plzenskej mestskej polície zastavila vozidlo na základe ohlásenia. Čierny Volkswagen Passat, ktorého vodič zjavne nie je schopný riadiť, kľučkoval a narážal do obrubníkov. Policajti vozidlo dobehli a zastavili. Ukrajinec, ktorý sedel za volantom, tvrdil policajtom a policajtom, že je kapitánom na Ukrajine a doslova si z celej situácie robil srandu, správal sa arogantne a urážal okoloidúcich, nazýval ich "českými motherfuckers" a "proruskými kundičkami".

TOTO musíte vidieť!

Vyjadrenie polície

"Dobehli sme auto a zastavili na Purkyňovej ulici. Vozidlo malo viditeľne zoškrabané zadné koleso. Štyridsaťštyriročný vodič na výzvu policajtov vystúpil z vozidla, bosý a zrejme pod vplyvom alkoholu. Spočiatku nereagoval na výzvy na podrobenie sa dychovej skúške, ale po chvíli začal spolupracovať a dobrovoľne sa podrobil dychovej skúške. Číslo, ktoré policajti videli, bolo alarmujúce, pretože vodič dýchal 3,01 promile." Povedala nám to hovorkyňa policajtov.

Pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykových látok muža prevzali policajti, ktorí ho previezli na lekársku prehliadku spojenú s odberom krvi. Samozrejme, polícia prípad stále vyšetruje.

Podľa posledných správ ma celý príbeh nepríjemné pokračovanie. "Zaoberáme sa prípadom, keď kontrolovaný vodič kričal českým občanom v Plzni nevhodné slová. Začali sme trestné konanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia národa, rasy, etnickej alebo inej skupiny osôb. Okrem iného sa, samozrejme, zaoberáme aj tým, že dychová skúška vodiča zistila prítomnosť alkoholu. Dodržiavanie zákonov v Českej republike platí pre každého bez ohľadu na národnosť," povedala nám v nedeľu večer policajná hovorkyňa.

Prieskum: Pomáhame Ukrajine dostatočne?
Takmer polovica Slovákov si myslí, že Ukrajincom sa pomáha až príliš a pomoc by mala byť časovo obmedzená. Vyplýva to z prieskumu verenej mienky Centra spoločenských a psychologických vied (CSPV) Slovenskej akadémie vied (SAV), ktorá o tom... Čítať ďalej
05 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!